Sinan Oğan 28 Mayıs kararını açıkladı

tarafından
33
Sinan Oğan 28 Mayıs kararını açıkladı

Son dakika haberi!

İkinci çeşide kalan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi görüşme trafiği sürürken 14 Mayıs seçiminde CET İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan açıklama yaptı.

Oğan’ın açıklamasından öne çıkanlar:

“14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimler öngördüğümüz üzere ikinci cinse kalmıştır.

Yaklaşık 10 yıldır bizimle birlikte yol yürüyen, en güç vakitlerde bizi yalnız bırakmayan yol arkadaşlarımıza, Türkiye’nin her yerinde çalışan Sinan Oğan gönüllülerine teşekkür ederiyorum.

Biz yaklaşık üç yıl evvel şayet bir Türk milliyetçisi adayı olmazsa Türk milliyetçilerini adaysız bırakmayacağız dedik ve bir yola çıktık.

Son ana kadar üzerinde uzlaşılan bir Türk milliyetçisi aday formülünü bekledik ve dedik ki bu türlü bir aday çıkarsa biz çekileceğiz ve bu adayı kayıtsız koşulsuz destekleyeceğiz. Türk milliyetçilerinin ve Atatürkçülerin adayı olarak bu yarışa girdik.

Biz bir taban dalgayı bir ayda değil üç yılda hazırladık. Seçmenlerimizi küçümseyen, bize değil öteki adreslere yazmaya çalışanların bizim çalışmalarımızı daha dikkatli izlemeye davet ediyoruz. Olağan kaidelerde almayı beklediğimiz oy oranı yüzde 9 yüzde 16 bandında bir sayıydı. Bir taban dalganın geldiğini ve seçimin sürprizini bizim yapacağımızı söyledik. Linç kültürünü ülkemiz demokrasisi açısından son derece tehlikeli bulmaktayım. Çekilmemiz durumunda birinci tıpta seçimin biteceği gerçeğini sanırım artık herkes görmüştür.

Eşit ve adil olmayan kaidelerde yarıştık. Ne hükümet imkanları ne belediye imkanlarımız yoktu. Buna karşın büyük bir uğraş örneği sergiledik. Plana sadık kaldık, birçok temel amaçlarımıza ulaştık. Büyük Türkiye ve kutlu Turan yolunda ilerleme maksadımız devam ediyor. Buradaki temel kuralımız ise şudur, plana sadık kaldık.

2. plana itilen milliyetçi seçmeni merkez haline getirdik. Sığınmacılar konusunda farkındalık oluşturduk. 14 Mayıs’ta seçmen Cumhur ve Millet ittifakını uyarmıştır.

İkinci tıpta Erdoğan’ı destekleyeceğiz.”