SON DAKİKA HABERİ: TBMM Genel Konseyi seçim tatiline girdi

tarafından
32
SON DAKİKA HABERİ: TBMM Genel Konseyi seçim tatiline girdi

Son dakika haberi! Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Şurası tatile girdi.

Meclis Genel Heyeti, 14 Mayıs milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarının Yüksek Seçim Şurası (YSK) tarafından ilanını takip eden üçüncü günü saat 14.00’te toplanacak.

MİLLETVEKİLLERİ YASAMA YILINI DEĞERLENDİRDİ

Genel Konseyde, yasama yılını kıymetlendiren ÂLÂ Parti Küme Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, 27. Devir’de milletvekillerinin pak bir lisanın kullanılmasına itina gösterdiğine şahit olduğunu söyledi.

Bazen birbirlerini anlamamaktan kaynaklı aksiliklerin da yaşandığını lisana getiren Dervişoğlu, “Bütün bunlara karşın ben bütün milletvekillerinden razıyım. Cenabıhak da razı olsun.” dedi.

AK Parti’nin üç devir kuralını hatırlatan Dervişoğlu, “Piyango kime vurdu bilmiyorum ancak Doğan Kubat ve Mustafa Elitaş’ı çok özleyeceğim. Benden yana hakkım varsa helal olsun, sizler de bana haklarınızı helal ediniz.” sözünü kullandı.

MHP Küme Başkanvekili Muhammet Levent Bülbül, dünya parlamentoları ortasında millet egemenliğinin timsali olmayı hak edecek TBMM dışında bir meclisin bulunmadığını vurguladı.

MHP ve Cumhur İttifakı olarak her şartta milletin selameti için büyük bir çaba ve sorumlulukla çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Bülbül, 27. Yasama Devri’nde ülkenin ve milletin hayrına olduğunu düşündükleri birçok çalışmaya imza attıklarını bildirdi.

Bülbül şunları kaydetti:

“Mavi vatandaki hak ve menfaatlerimizin savunulması için imzalanan deniz yetki alanı kontratları, çıkarılan tezkereler, terörle çaba alanında çıkarılmış tezkereler, memleketimiz için gerekli olan, milletimizin güvenliği, selameti için lazım olan bütün çalışmalar Gazi Meclisimizde milletvekillerimizin katkısıyla Meclisimizden geçmiştir.”

Bülbül, bu süreçte Karabağ’ın işgalden kurtarıldığını Ayasofya’nın ibadete açıldığını da anımsattı.

HDP Küme Başkanvekili Meral Danış Beştaş da 27. Periyot boyunca Genel Konseyde birçok sorunu, acıyı ve tasası birlikte paylaştıklarını söyledi.

Beştaş, “Bizler devir boyunca belli bir düzeyin altına düşmemeye ve burayı Türkiye halklarının ortak çıkarlarının meydanı haline getirmeye çalıştık. Tek hedef ve gayemiz demokrasi ve müzakere kültürünün parlamento çatısı altında yeşererek tüm ülkeye yayılmasıydı. Hedefimiz, parlamentonun makul kesitler yerine tüm halkı gözeten çalışmaları temel alarak ortak faydası gözetmesiydi ancak AKP-MHP ittifakı çabucak her kanun teklifinde bir dar kümesinin sözcüsü oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel de 8 yıldır küme başkanvekilliğinde bulunduğunu, bu vazifesi parlamentoda en uzun yapan kişinin Engin Altay olduğunu söyledi.

Özel, “Bu misyonu üç erkek üstlenmenin bayan arkadaşlarımıza, bayan seçmenlerimize karşı mahcubiyetini taşıdık, gelecek periyot bunun telafisinin kelamını veririz.” dedi.

Özel, 27. Devir’de Genel Heyette yapılan tenkitlerin hiçbirinin ferdî olmadığını vurguladı.

AK Parti’nin üç devir kuralını hatırlatan Özel, “Bizim ‘kendisi Anayasa’ya uymuyor, 3 periyot kuralına uymuyor.’ diye eleştirdiğimiz biri, tüzükteki üç periyot kuralını işletip sizleri bizden yoksun edecek; şayet buna direnmeye karar verirseniz CHP herkes için var arkadaşlar.” diye konuştu.

Milletin hakem olduğunu, 14 Mayıs’ta karar vereceğini belirten Özel, devletin ve milletin hayrına ne olacaksa o denli bir sonucun çıkması temennisinde bulundu.

AK Parti Küme Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM’de bulundukları müddette kendilerine milletin verdiği misyonu hakkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Bugüne kadar hiç kimseyi incitmediğini, hakaret etmediğini, kimsenin şahısına karşı rastgele bir hücumda bulunmadığını kaydeden Elitaş, “Hiç kin tutmadım, burada konuşulan burada kalır. Hepimiz millet için çalıştık, hepimiz insanlarımızın, Türk milletinin güzelliği, onların selameti için çalıştık, uğraş ettik; kanun tasarıları görüşülürken birebir kanılarla yaptık.” dedi.

Görüşmelerin tamamlanmasının akabinde TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş birleşimi, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek 28. Devir Milletvekili Genel Seçimi kesin sonuçlarının YSK tarafından ilanını takip eden üçüncü günü saat 14.00’te toplanmak üzere kapattı.