SON DAKİKA: Pota derbisi Fenerbahçe Beko’nun

tarafından
39
SON DAKİKA: Pota derbisi Fenerbahçe Beko’nun

Son dakika haberi! Türkiye Sigorta Basketbol Harika Ligi’nin 23. hafta kapanış maçında Fenerbahçe Beko, konutunda Galatasaray Nef’i 86-64 yendi.

Karşılaşmanın birinci beş dakikasında Fenerbahçe Beko, yeterli bir oyun sergileyen Pierre ve İsmet Akpınar ile bulduğu üç sayılık basketlerle 8 sayılık fark yakaladı: 15-7. Tesirli oynamaya devam eden sarı-lacivertliler, Motley’in de 6 sayıyla birinci dönemi 11 sayı farkla 24-13 önde tamamladı.

İkinci dönemde mesken sahibi takımda bu kere Tarık Biberovic üç sayılık basketleriyle skora katkı sağladı. Mcintyre ile tesirli olmaya çalışan rakibine müsaade vermeyen Fenerbahçe Beko, ikinci dönemin birinci yarısında 17 sayılık farka ulaştı: 35-18. Calathes’in asistleri, Melih Mahmutoğlu’nun üç sayılık basketleri ve Motley’in de pota altı sayılarıyla sarı-lacivertliler, farkı 23 sayıya kadar (47-24) çıkardı ve birinci yarıyı 47-25 önde kapattı.

Fenerbahçe Beko, üçüncü dönemde da âlâ oyununu sürdürdü. İsmet Akpınar ve Pierre’nin üç sayılık basketleriyle dönemin bitimine 5 dakika 15 saniye kala 27 sayılık fark (58-31) yakalayan sarı-lacivertliler, bu çeyreği de 63-45’lik skorla üstün geçti.

Son dönemde sarı-kırmızılı grup, Sadık Buyruk Kabaca ve McGee ile bulduğu basketlerle birinci 5 dakikada farkı 17 sayıya kadar (74-57) düşürdü. Sonraki kısımda Şehmus Hazer ve Samet Geyik’le sayılar bulan Fenerbahçe Beko, salondan 86-64 galip ayrıldı.