Sultanlar Ligi’nde şampiyon Fenerbahçe

tarafından
44
Sultanlar Ligi’nde şampiyon Fenerbahçe

Misli.com Sultanlar Ligi’nin final serisinin üçüncü maçında Eczacıbaşı Dynavit, Fenerbahçe Opet’i ağırladı.

Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan çabadan konuk kadro 3-2 galip ayrıldı. Seriyi 3-0’a getiren Fenerbahçe Opet, böylelikle Misli.com Sultanlar Ligi’nde 2022-2023 döneminin şampiyonu oldu.

MAÇIN DEĞERLİ ANLARI

Karşılaşmaya güzel başlayan Fenerbahçe Opet, tesirli servis kullandığı birinci kısımda 12-8 öne geçti. Mola dönüşü toparlanan Eczacıbaşı Dynavit, Yaprak Erkek’in servis sayılarıyla üstünlüğü ele aldı. Son kısımda savunmada bloklarda Eda Fazilet Dündar ve Aslı Kalaç ile sayılar üreten sarı-lacivertliler, seti 28-26 kazandı.

İkinci sete 4-1 üstünlükle giren konut sahibi grup, birinci molayı da 14-11 önde geçti. Set boyunca rakibine hiç üstünlük talihi tanımayan Eczacıbaşı Dynavit, seti 25-21 önde kapattı.

Üçüncü sete güzel başlayan Fenerbahçe Opet, birinci molaya 7-4 üstün girdi. Bloklarda çok tesirli olan ve atakta kusur yapmayan sarı-lacivertliler, seti 25-21 önde tamamladı ve skoru 2-1’e getirdi.

Dördüncü sete konut sahibi grup düzgün başlasa da setin ortalarında savunmada tesirli olan Fenerbahçe Opet, 13-11 öne geçti. Kalan kısımda hamlede Boskovic ile sayılar bulan Eczacıbaşı Dynavit, seti 26-24 kazandı ve skoru 2-2’ye getirdi.

Final setine tesirli başlayan Fenerbahçe Opet üst üste sayılarla farkı açtı. Molanın akabinde toparlanan Eczacıbaşı Dynavit, farkı 3 sayıya kadar indirdi: 9-6. Son kısımda mola dönüşü savunmada tesirli olan sarı-lacivertliler, seti 15-8 maçı da 3-2 kazanarak seride durumu 3-0’a getirdi ve şampiyonluğa ulaştı.