Sümela Manastırı’na rekor ziyaretçi

tarafından
35
Sümela Manastırı’na rekor ziyaretçi

Trabzon‘un Maçka ilçesindeki Karadağ’ın Altındere Vadisi’ne bakan eteğinde, vadiden yaklaşık 300 metre yükseklikteki ormanlık alanda kayalar oyularak inşa edilen Sümela Manastırı‘nda, yaklaşık 7 yıl evvel başlayan onarım ve kaya güçlendirme çalışmaları Ocak 2023’te tamamlandı.

Halk arasında “Meryem Ana” ismiyle da bilinen manastırı, ziyarete açılmasının akabinde geçen yaklaşık 5 aylık periyotta 56 bin 111 kişi ziyaret etti. Yerli ve yabancı turistlerin manastıra ağır ilgisi devam ediyor.

Almanya’da yaşayan Halil Akyaz, 10 kişilik kümeyle Karadeniz tipine çıktıklarını belirterek, birinci ziyaret yerlerinin de Sümela Manastırı olduğunu söyledi.

Manastıra birinci kez geldiğini belirten Akyaz, “Çıkması çok güç ancak görülmeye kıymet bir yer. Herkese tavsiye ederim. Çağlayanları, ormanları ile çok hoş, herkese tavsiye ederim. Tarihle ilgilenen, tarihi seven insanların buraya gelip tarihini, geçmişini görmelerini tavsiye ederim” dedi.

Sümela Manastırı’nı gezmek için Ordu’nun Fatsa ilçesinden gelen Seher Bekar ise “Sümela Manastırı’na daha evvel gelmeyi çok istedim fakat onarım nedeniyle gelemedim. Çok şükür görmek nasip oldu. Hoş bir yer, yerli ve yabancı turistlere gelmelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.