Taksiciye parke taşlı akına 23 yıl mahpus cezası

tarafından
38
Taksiciye parke taşlı akına 23 yıl mahpus cezası

Antalya’da aracına bindiği taksiciyi başına parke taşıyla vurarak yaralayan sanık 23 yıl 6 ay mahpus cezasına çarptırıldı.

4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanık H.Ş. tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve İmaj Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı. Müşteki ve taraf avukatları, duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada son kelamı sorulan H.Ş. yaşananlardan ötürü pişman olduğunu belirterek, taksici Mesut Dertli’den özür diledi.

Mahkeme heyeti sanığı “kasten öldürmeye teşebbüs” cürmünden 15 yıl, “gece vakti yağmaya teşebbüs” hatasından da 8 yıl 6 ay mahpus cezasına çarptırarak, cezada indirime gitmedi.

Duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan Antalya Sürücüler ve Arabacılar Odası avukatı Ömer Can Ataş, müvekkilinin takside gece vardiyası sırasında karanlık bir yerde atağa uğradığını hatırlattı.

“TALEPLERİMİZE UYGUN CEZA VERİLDİ”

Müvekkilinin dişlerinin kırıldığını ve kafatasında ezikler olduğunu, hala tedavisinin devam ettiğini belirten Ataş, “Acımız büyük olduğu için sanığın en ağır cürümden cezalandırılmasını istiyorduk. Mütalaa taammüden adam yaralamadan ve gece vakti yağmaya teşebbüsten gelmesine karşın, heyet belgeyi çok düzgün incelemiş. Bizim taleplerimize uygun biçimde, taammüden adam öldürmeye teşebbüs ve gece vakti yağmaya teşebbüsten ceza vermiştir. Yargılama süreci devam edecek. Lokal mahkeme kararı bize nazaran uygundur. Hukuksal uğraşımız gerek Mesut beyefendi özelinde gerek tüm taksicilerde devam edecektir.” dedi.

“BAŞINA VURUP BOĞMAYA ÇALIŞTI”

Taksici Mesut Kaygılı ise avukatları sayesinde sanığın gerekli cezaları aldığını kaydetti. Kepez ilçesinde taksici Mesut Dertli’ye (43), 11 Ocak 2022’de gece saatlerinde müşteri olarak aracına aldığı H.Ş. parke taşıyla saldırmıştı.

Dertli’nin başına birkaç sefer vurduktan sonra ağzını kapatıp boğazını sıkarak boğmaya çalışan H.Ş, taksicinin karşı koyması üzerine araçtan inerek bölgeden uzaklaşmış, daha sonra polis gruplarınca yakalanmıştı.

Bu ortada yaşananlar taksideki güvenlik kamerasınca kaydedilmişti.
Geçen duruşmada temel hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanığın nitelikli yağma kabahatinden 15 yıla kadar ve taammüden yaralama hatasından ise 3 yıla kadar mahpusla cezalandırılmasını istemişti.