Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi depremzedelere konaklama hizmetini evvel durdurdu, sonra uzattı

tarafından
38
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi depremzedelere konaklama hizmetini evvel durdurdu, sonra uzattı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan sarsıntılar sonrası 50 kişinin barınması için Kumbağ Turizm İşletmeleri AŞ ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ortasında kontrat imzalandı.

Sözleşmeye nazaran, depremzedelerin 13 Şubat-13 Ağustos 2023 tarihlerini kapsayan devirde tesiste kalmaları öngörüldü.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal’ın imzasını taşıyan 16 Mayıs 2023 tarihli yazıda, afetzedelere yönelik süreksiz konaklama hizmetinin 21 Mayıs 2023 tarihinde sonlandırılmasına karar verildiği belirtilerek, AFAD tarafından gerekli süreçlerin yapılması istendi.

Gelişmelerin akabinde AFAD Lideri Yunus Sezer imzası ile Tekirdağ Valiliği Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, Kahramanmaraş merkezli sarsıntılar sebebiyle barınma muhtaçlığı duyan afetzedelerin Süleymanpaşa ilçesinde kiralanan otelde masraflarının bugüne kadar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesince karşılandığı fakat afetzedelere verilen süreksiz konaklama hizmetinin sonlandırılacağı bilgisinin alındığı söz edildi.

Depremzedelerin milletin ve devletin emaneti olduğu belirtilen yazıda, “Asrın felaketine maruz kalan afetzedelerimizin milletimizin ve devletimizin emaneti oldukları hassasiyetiyle konaklama ve öteki muhtaçlıklarının tamamının karşılanması, konuklarımızın ne vakit isterlerse o vakte kadar konaklayacakları formda bedeli ödenmek kaydıyla otel tahsisinin sağlanması” istendi.

Depremzedelerde kendilerine verilen hizmetin sonlandırılmasına reaksiyon gösterdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SÜREYİ UZATTI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “İlimize gelen depremzede kardeşlerimizin beklenenin çok üzerinde olması sebebiyle ve Cumhurbaşkanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan 5 milyon TL’lik limit sebebiyle öngörülen müddet erken dolmuştur.” sözü kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Depremzede konuklarımızın konaklama yerlerinin değiştirilmesine ait bahis, bu limitlere mayıs ayı prestijiyle ulaşıldığı ve yapılan mukavele bedelinin tamamlanması sebebiyle Valilik ve AFAD’a bilgi verilerek ve koordineli bir biçimde otellerden AFAD’ın konaklama tesislerine nakledilecek olmasından ibarettir. Lakin sarsıntı bölgesi bir türlü toparlanamayıp, süreksiz konteyner kentleri gereğince kurulamayınca, ilgili daireye gerekli talimatlar verilerek müddet uzatılmıştır. Hususun yakışıksız bir halde siyasete alet edilmesi hayli düşündürücüdür. Öte yandan Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz kurulduğu günden bu yana bugüne kadar olduğu üzere bugünden sonra da Tekirdağlı hemşerilerimizin ve tüm Türk Milletinin yanında yer almaya devam edecektir. Kamuoyuna hürmetle duyurulur” denildi.

VALİLİK DEVREYE GİRDİ

Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada, AFAD ve başka kurumlarla bugüne kadar olduğu üzere bundan sonra da depremzedelerin yanında olunacağı söz edilerek, afetzedelerin her türlü muhtaçlığının karşılanmaya devam edileceği vurgulandı.

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ SAHİP ÇIKTI

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Lideri Cüneyt Yüksel de konuk edilen depremzedelerle görüştü. Yüksel, yaşanan olayla ilgili bilgilerinin olduğunu belirterek, “Bu gerçek bir şey değil, bu beşerler bizim konuğumuz. Otelcilerle yapılan mukaveleler 8’inci aya kadar. Yazıyı gördüm çok üzüldüm. Burada okullara giden çocuklar var. Biz çabucak konuklarımızı yerleştirme süreçlerine başlayacağız. Bu durumu çözeceğiz merak etmeyin, içiniz rahat olsun, Anladığımız kadarıyla sizlere mukavele müddeti dolmadan çıkın denildi. Bunu çözeceğiz” dedi. Depremzedelerde kendilerine verilen hizmetin sonlandırılmasına reaksiyon gösterdi.