Togg’da birinci teslimat Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapıldı

tarafından
45
Togg’da birinci teslimat Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapıldı

Türkiye’nin birinci yerli arabası Togg’da teslimat süreci başladı. Birinci teslimat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte verdikleri birinci sipariş olan Anadolu kırmızısı Togg teslim edildi.

Anadolu renk akıllı aygıtın ruhsat ve anahtarı, özel teslimat kutusu içinde Emine Erdoğan’a takdim edildi. 34 EE 2071 plakalı Togg, Emine Erdoğan ismine tescil edildi.

İkinci Gemlik rengi araç ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın makam aracı olacak.

Beştepe’deki merasimde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Bugün milletimizin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine daima birlikte şahitlik ediyoruz. Türkiye Yüzyılı’nın birinci meyvelerinden olan Togg’un ülkemize güzel uğurlu olmasını diliyorum.

”RABBİM TEKERİNE TAŞ DEĞDİRMESİN”

Tasarımı, fabrikası yapıldı, üretildi ve satışa çıktığı birinci gün Togg sipariş rekorları kırdı. Togg tüm testleri alnının akıyla vermiş özel bir arabadır. Togg, ülkemizin teknolojik gelişiminin, ekonomik kalkınmasının ve global prestijinin sembolü olarak doğmuş, gelişmiş ve bugünkü düzeyine gelmiştir. İnşallah bugünden itibaren Togg’u yollarda görmeye başlıyoruz. Yolun da bahtın da açık olsun diyorum Togg, Rabbim tekerine taş değdirmesin diyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının akabinde Togg’un direksiyonuna geçerek eşi Emine Erdoğan ile birlikte aracı denedi.

”DEVRİN ARABASINI ÜRETMEK BİZE NASİP OLDU”

Sürüş sonrası kısa bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Devrim arabasından sonra bize de devranın arabasının üretmek nasip oldu. Yalnızca Türkiye’nin yollarında değil dünya yollarında da zamanın arabası Togg’umuzu izleyeceğiz. Süratse hız konforsa konfor ne ararsanız bulunur. İçindeki tuşlara bastığınız vakit hepsini orada buluyorsunuz. Hepsi var. Kırmızı bana ilişkin değil hanımefendiye ilişkin o seçti plaka da onun. Bizimki de burada makam arabası olarak kullanacağız. EE malum, hanımın ismiyle müşterek soyadımız. 2071 de malum Malazgirt’in buraya yansımış olan tarihi. Zira 1071’den sonra 2071 inşallah bizim için başka bir vizyon olacak.” dedi.

“TOGG İÇİN KREDİ YASTIKLARI MÜSAİTTİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Aracı özendirmek ismine kamu bankaları önümüzdeki günlerde kredi paketi açıklar mı?” sorusuna da ”Olabilir. Niçin olmasın? Kamu bankalarının bu noktada kredi yastıkları müsaittir. Hele hele araçlara bunu rahatlıkla yapabilirler. Konutlarda bunu nasıl yapıyorsak arabada de bunu yapmak mümkündür.” cevabını verdi.

EMİNE ERDOĞAN: OTOMOBİLİN KULLANIMI ÇOK RAHAT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ise “Çok tarihi bir anı daima birlikte paylaşıyoruz. Türkiye’nin gurur kaynağı oldu. Ülkem ismine gurur duyuyorum. Otomobilin da kullanımı çok rahat, yağ üzere akıyor, dönüşler keskin viraj alabiliyor, içinde kendinizi çok huzurlu hissediyorsunuz. Kullanırsanız anlayacaksınız bunu.” diye konuştu.