TRT’den memleketler arası dijital platform geliyor: Olağan

tarafından
42
TRT’den memleketler arası dijital platform geliyor: Olağan

TRT‘nin memleketler arası dijital platformu “Tabii” tanıtıldı. Tanıtım aktifliğine Cumhurbaşkanlığı İrtibat Lideri Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Serdar Karagöz ve AA Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Özhan‘ın yanı sıra sanat, sinema, siyaset, spor, iş ve reklam dünyasından çok sayıda isim katıldı.

TRT’nin milletlerarası dijital platformu “Tabii”nin isminin ve logosunun tanıtıldığı aktiflikte konuşan TRT Genel Müdürü Sobacı, TRT olarak milletlerarası dijital platform için uzun müddettir titizlikle çalıştıklarını tabir ederek, “Dijital alanda daha adil bir dünya mümkün şiarıyla yola çıkarak geliştirdiğimiz dijital platform ülkemizin milletlerarası arenada yeni bir markası olması için bugün global seyahatinin birinci adımını atıyor” dedi.

7 MAYIS’TA YAYINA BAŞLIYOR

TRT’nin Türkiye’nin işitsel ve görsel hafızasını oluşturması bağlamında bir bellek olduğuna dikkati çeken Sobacı, şunları kaydetti:

“Bugün gelinen noktada sesimiz 18 televizyon, 17 radyo kanalı, 7 memleketler arası dijital haber platformu, çok sayıda uygulama, ulusal ve milletlerarası seviyede onlarca aktiflik ile 41 lisan ve lehçede dünyanın 7 kıtasında yankılanmaktadır. TRT, bugünlere dönüşerek, gelişerek, büyüyerek gelmiştir. Her daim çağın ihtiyaçlarını ve ortaya çıkan potansiyelleri kıymetlendirerek hareket etmeyi temel unsur olarak benimsemiştir. Günümüzde dünya çok büyük bir dijital dönüşümün içerisinde. Yayın ve üretim alanı ise bu dönüşümün merkezinde yer alıyor. Kendi kıymetlerini, prensiplerini varoluş nedenlerini koruyarak bu dönüşüme ahenk sağlayan kurumlar ve ülkeler ayakta kalmakta, başkaları ise izleyici pozisyonunu sürdürmektedir. Dijital yayıncılık pazarının 2022 yılı prestijiyle 500 milyar doları bulduğu ve her yıl ortalama yüzde 20 oranında büyüdüğü düşünüldüğünde bu global pazardaki dönüşümü yakalamanın pek çok fırsata hamile olduğunu görüyoruz.”

Sobacı, Türkiye’de dijital platform kullanımının son yıllarda yüzde 347 oranında arttığına da işaret ederek, “Dünyadaki aile odaklı içerik muhtaçlığını karşılayacak öncelikli mecra olacağız. Sinema ve dizilerimizin yanı sıra emanet zihinler ve kalpler olarak gördüğümüz çocuklarımız için orijinal animasyon içerikleriyle bize güvenen ailelerimizin yeni dijital konutu haline gelecek. TRT milletlerarası dijital platformumuz tüm insanlığı birebir suda yıkamak isteyenlere karşı açılmış saf, doğal ve yeni bir kaynaktır. Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutlarken, bölgesinde ve dünyada kelam sahibi olan, teknolojisiyle oyun bozan, kendi kıymetleriyle yükselen Türkiye’nin TRT’si olarak yayıncılık alanında global meydan okuma yapıyorsak bu meydan okuma gerçek ve değerli bilgilere dayanıyor. Dijital platformumuz sayesinde ülkemizde, bölgemizde ve önümüzdeki süreçte tüm dünyada Türkiye’nin TRT’sine ve üretimlerine beşerler istediği yer ve vakitte ulaşabilecek” dedi.

30 YENİ İMAL, 184 KISIM

“TRT milletlerarası dijital platformu birinci etapta Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Urduca ve Arapça lisanlarındaki içeriklerden oluşacak” diyen Sobacı, “30 yeni üretim ve 184 kısım ile açılış basamağında en varlıklı özgün içeriğe sahip platform unvanını taşıyacak. Âlâ projelerimizin yanı sıra TRT’nin sevilen üretimlerinin da yer alacağı platformumuz ülkemizde 7 Mayıs’ta izleyicilerimizin ilgisine sunulacak” diye konuştu.

Sobacı, TRT’nin milletlerarası dijital platformu “Tabii”ye “www.tabii.com” adresinden ulaşılabileceğini ve birinci etapta Türkiye’deki kullanıcılara fiyatsız olacağının da muştusunu verdi.

Orijinal içeriklerle meraklıların karşısına çıkmaya hazırlanan milletlerarası dijital platformda aksiyondan güldürüye, tarihi dramadan animasyona kadar birçok içerik izleyiciyle buluşacak.