Trump, hakkında ceza davası açılan birinci eski ABD Lideri oldu

tarafından
42
Trump, hakkında ceza davası açılan birinci eski ABD Lideri oldu

Donald Trump, Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen bir suçlama nedeniyle hakim karşısına çıkacak birinci eski ABD Lideri olacak.

Trump’ın avukatı Joe Tacopina, evlilik dışı cinsel münasebet yaşadığı sav edilen yetişkin sinemaları yıldızı Stormy Daniels’a 130 bin dolar “sus payı” ödemesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında New York Büyük Heyetinin Trump’ı suçlamak için oy kullandığını açıkladı.

Böylece Trump, Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen bir suçlama nedeniyle hakim karşısına çıkacak birinci eski ABD Lideri olacak.

ABD’de 2024 başkanlık seçimlerine aday olan Trump, 18 Mart’ta Manhattan Bölge Savcısı’nın soruşturmasıyla ilgili olarak tutuklanmasını beklediğini duyurmuş ve bu nedenle protesto davetinde bulunmuştu.

TRUMP: RADİKAL SOLCU DEMOKRATLAR CADI AVINA ÇIKTI

Eski ABD Lideri Donald Trump, New York Mahkemesi Büyük Heyetinin kendisini suçlamasıyla ilgili yazılı açıklama yayımladı.

“Bu tarihteki en üst seviyedeki siyasi zulüm ve seçim müdahalesidir.” diyen Trump, “radikal solcu Demokratların ‘Amerika’yı Tekrar Kusursuz Yap’ hareketini yok etmek için cadı avına” çıktığını öne sürdü.

Trump, hakkında yürütülen Rusya soruşturması ve Mar-a-Lago’daki malikanesinin FBI tarafından basılması üzere kendisine karşı yürütülen soruşturmaları hatırlatarak, “Demokratlar, ‘Trump’ı ele geçirme’ saplantıları kapsamında palavra söylediler, hile yaptılar ve hırsızlık yaptılar. Lakin artık ise düşünülemez olanı yaptılar.” dedi.

“MANHATTAN SAVCISI, BIDEN’IN KİRLİ İŞİNİ YAPIYOR”

Demokratların bu hareketinin seçimlere müdahale olduğunu kaydeden Trump, kendisinin büsbütün saf olduğunu savundu.

Trump, ülke tarihinde daha evvel bu türlü bir hadisenin yaşanmadığını belirterek, ülkede adalet sisteminin militarize olduğunu öne sürdü. Cumhuriyetçi Parti’den 2024 seçimlerine resmen aday olan Trump, anketlerde açık orta önde göründüğü için Demokratların siyasi rakiplerini cezalandırmak istediklerini tabir etti.

Eski Lider Trump, “George Soros tarafından itinayla seçilen ve finanse edilen Manhattan Savcısı Alvin Bragg tam bir rezalet. New York’u ele geçiren gibisi görülmemiş kabahat dalgasını durdurmak yerine, odaklanması gereken cinayetleri, hırsızlıkları ve akınları görmezden gelerek Joe Biden’ın kirli işini yapıyor.” dedi.

“Bu Cadı Avının Joe Biden’a büyük ölçüde geri tepeceğine inanıyorum.” diyen Trump, kendisini destekleyenlerle birlikte bunun üstesinden geleceklerini, Biden’ı yenerek Demokratların vazifelerine son vereceklerini ve Amerika’yı tekrar olağanüstü yapacaklarını ileri sürdü.

“SUS PAYI” ÖDEMESİ

Yetişkin sinemaları yıldızı Stormy Daniels, Trump ile cinsel bağlantıya girdiği argümanı konusunda sessiz kalması için 2016 yılında 130 bin dolar ödeme karşılığında bir muahedeye imza attığını lakin Trump tarafından imzalanmadığı için bunun geçersiz olduğunu savunmuştu.

Trump, Daniels’in tezlerini yalanlarken, Trump’ın 2016’daki seçim kampanyasından evvel avukatlığını yapan Michael Cohen, Daniels’a Trump ismine kendi hesabından 130 bin dolar ödeme yaptığını doğrulamıştı.

Cohen, Trump şirketleri tarafından daha sonra kendisine ikramiyelerle yaklaşık 420 bin dolar geri ödeme yapıldığını sav etmişti.

Trump’ın seçim kampanyasına yönelik yürütülen soruşturmada “yalan söyleme” ve “vergi kaçırma” suçlamalarıyla Aralık 2018’de gözaltına alınan Cohen, mahkemede 3 yıl mahpus cezasına çarptırılarak Mayıs 2019’da cezasını çekmek üzere Otisville’deki federal hapishaneye gönderilmişti.

O yıllarda federal savcılar Trump’a yönelik rastgele bir inceleme başlatılmasına gerek duymazken, Manhattan Bölge Savcılığı “sus payı” ödemesi olarak bilinen soruşturmayı başlatmıştı.