Trump’tan en yakın rakibine “aday olma” uyarısı

tarafından
38
Trump’tan en yakın rakibine “aday olma” uyarısı

Eski ABD Lideri Donald Trump, seçimlerde partisinden rakibi olması beklenen Florida Valisi Ron DeSantis’i, partinin oylarını böleceğini savunarak, aday olmaması tarafında uyardı.

Kendi toplumsal medya hesabı TruthSocial’da yaptığı paylaşımda Trump, 2024 başkanlık seçimlerine Cumhuriyetçi Parti’den aday olması beklenen Florida Valisi DeSantis’e yüklendi.

Donald Trump, şunları kaydetti:

“Ron DeSantis, en hafif tabirle, benim karşımda anketlerde pek güzel durumda olmayan genç bir adam. Şayet sadece Cumhuriyetçi Parti’ye ziyan verecek ve bir formda (partiyi) bölecek olan lider adayı olma kararını alırsa, el üstünde tutulan ve kıymetli MAGA oylarını kaybedeceğine ve bir daha asla başarılı bir aday olamayacağına inanıyorum. Florida seçmenlerinin varsaydığı üzere vali olarak kalırsa, bu büsbütün farklı bir durum olur. Yalnızca söylüyorum. Ancak kim bilir?”

ANKET SONUÇLARINA NAZARAN TRUMP AÇIK ORTA ÖNDE

Morning Consult tarafından 3 Nisan’da düzenlenen ankette, iştirakçilerin yüzde 55’i Trump’a, yüzde 26’sı ise en yakın rakibi DeSantis’e oy vereceğini belirtmişti. Trump, ocak ayında düzenlenen ankette ise DeSantis’in 17 puan önünde çıkmıştı.

Cumhuriyetçiler ortasında, Trump’a 34 başka kabahat yöneltilmesinin “siyasi güdümlü bir cadı avı” olduğu görüşü yaygın. ABD’de yapılan son anketlere nazaran, Trump’ın, Cumhuriyetçi seçmen içinde aday olarak güçlü konumunu koruduğu anlaşılıyor.