Türkiye Futbol Federasyonu’ndan ligden çekilen gruplar için açıklama

tarafından
38
Türkiye Futbol Federasyonu’ndan ligden çekilen gruplar için açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu Lideri Mehmet Büyükekşi, TFF ile Double Pass ortasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Büyükekşi akademi kararı için; “Gelecek dönem Harika Lig ve TFF 1. Lig kulüplerine akademi mecburiliği getirilmesi ile ilgili idare heyeti kararı aldık. Bugün de kulüplerimize bildiri edeceğiz. Genç futbolcu gelişimi kapsamında; 2023-2024 döneminde Muhteşem Lig’deki grupların, 2024-2025 döneminden başlamak üzere katılabileceği B kadrosu uygulamasını da hayata geçiriyoruz.” dedi.

“TESCİL EDİLDİ”

Ligden çekilen gruplar hakkında açıklama yapan TFF Lideri; “Oynanmış maçlar tescil edilmiştir. Oynanmamış olanlar hükmen sonuçlanmıştır. Aldığımız karar çabuk değildi.

Geçmiş örneklere bakarak aldık. Bir kadro ligden çekilirse kalan tüm maçları iptal edilir ve o maçlarda 3-0 hükmen mağlup edilir. O vakte kadar oynadıkları maçlar ise tescil edilir.” formunda konuştu.

Büyükekşi kelamlarının devamında; “Bu mevzuyla ilgili idare konseyimiz 10 Şubat’ta sarsıntıdan etkilenen ve harikulâde hal ilan edilen 10 vilayette merkezi bulunan kulüplere ligden çekilme hakkı verdik. Bu dönem içerisinde oynadıkalrı maçların tamamını tescil ettik. Bundan sonra oynayacakları maçların ise 3-0 hükmen mağlup olmalarına karar verdik. Üstün Lig’de iki kulübümüze, öteki liglerdeki kulüplerimize kalan alacaklarının ödenmesine karar verdik.

Bu kararı kamuoyunda bahsedildiği üzere ivedi karar almadık. Geçmiş uygulamalara, içtihatlara baktık. 30 yıl evvelki Samsunspor’un otobüs kazasında, 1999 zelzelesinde daima birebir kararları almış TFF idaresi. Bir ekibin oynadığı maçlar ligden çekilse bile silinmez. Hiçbir vakit bu türlü bir uygulama olmamıştır.

Kulüpleri kararına nazaran bu iş olmaz. Kulüpler Birliği’nin karar alma yetkisi yok. O denli olsa bile yalnızca 6 kulüp bunu istiyor. Kamuoyunu bu halde ne olur meşgul etmeyelim. Olmayacak şeylerle ortamı gerginleştirmenin kimseye bir yararı yok. Futbolumuzun marka pahasına ziyan vermeyelim.” dedi.