Türkiye’nin birinci cam şenliğine geri sayım

tarafından
37
Türkiye’nin birinci cam şenliğine geri sayım

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Karma Tasarım Atölyesi işbirliğinde düzenlenen Denizli Büyükşehir Belediyesi 7. Memleketler arası Denizli Cam Bienali 4 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 09.30’da kapılarını açacak. Türkiye’nin birinci ve tek cam bienali, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Birçok prensip konut sahipliği yapacak bienal, amatör ve profesyonel olarak cam ile ilgilenenlerin yanı sıra; camın şekillenip sanata dönüşmesini merak eden, camla tanışmak isteyen 7’den 70’e herkese açık ve fiyatsız olacak. 4 gün boyunca birçok birincinin gerçekleşeceği bienal Cumhuriyetin 100. Yılına özel 12 ülkeden 100 cam sanatkarına mesken sahipliği yapmasının yanı sıra Türkiye’nin birinci NFT cam sergisi ile geliri büsbütün depremzedelere bağışlanacak cam eser koleksiyonu açık artırma ile satılacak. 2021 yılındaki bienalde Ömür Duruerk küratörlüğünde 30 sanatkarın iştiraki ile gerçekleşen ülkemizin birinci ve tek giyilebilir cam defilesi ikinci kere 6 Mayıs Cumartesi saat 20:30’da Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda yepisyeni dizaynlar ve yeni sanatkarların iştiraki ile yine Denizlililerin beğenisine sunulacak.

TÜRKİYE’NİN BİRİNCİ NFT SANAL CAM STANDI GERÇEKLEŞECEK

Bienalde cam sanatkarlarının klasik karma cam standı ise bu sefer yeni bir vizyonla NFT biçiminde sanatseverlerle buluşacak. Yapıtların NFT kopyası bienal NFT hesabından satın alarak ya da bianelde yer alacak cam kumbaraya bağış yaparak Anadolu Üniversitesi cam kısmı öğrencilerine burs olarak armağan edilecek.

7 Mayıs Pazar günü saat 17.00’da ise cam eser koleksiyonundan oluşan açık artıma gerçekleşecek. Mehmet Akif Yılmaztürk’ün sunumu ile gerçekleşecek müzayede de satılacak yapıtların tüm geliri depremzedelere bağışlanacak. 7 Mayıs’a kadar davetliler bienalde sanatkarları izlemenin ve etkinliklerde yer almanın yanı sıra kendi cam boncuklarını yapabilecek ve ‘kendi bardağını tasarla’ aktivitelerine de katılabilecek.