Turunç ve narenciye cenneti Adana’yı portakal çiçeği kokusu sardı

tarafından
40
Turunç ve narenciye cenneti Adana’yı portakal çiçeği kokusu sardı

Havaların ısınması ve ilkbahar mevsiminin kendisini hissettirmesiyle Adana‘nın Çukurova ilçesinde yetişen portakal, mandalina, limon ve greyfurt ağaçları çiçek açtı.

Çukurova’nın uçsuz bucaksız narenciye bahçeleri ile Adana’daki konutların önünü, cadde ve sokakları süsleyen ağaçların çiçeklerinden yayılan güzel koku, kent sakinlerine ferahlık veriyor.

Kentin sakinleri, yaydığı hoş kokunun yanı sıra portakal çiçeğini ekleyerek içtikleri çaya farklı bir tat da katıyor.

Adana’da yaşayan Sultan Perdahçı, portakal çiçeği kokusuyla güne başlamanın çok hoş olduğunu söyledi.

Perdahçı, bölgede yazların çok sıcak geçtiğini ve en hoş mevsimin ilkbahar olduğunu belirterek, “Adana’nın en hoş mevsimi yaşanıyor, sokaklara çıktığımızda güya tüm sokaklara parfüm sıkılmış üzere oluyor” dedi.

Adana’nın turunç kenti olduğunu anımsatan Perdahçı, “Bunlar yollardaki turunç çiçeklerinin kokusu. Çay demlediğinizde bardağınıza turunç çiçeği koyduğunuz vakit tadına doyum olmaz. En hoş mevsimi Adana’mızın zira sokakları ve bahçeleri mis üzere kokar. Bilhassa bu kokuyu hissetmek, duymak kusursuz bir his, bunu hissetmeyen bilemez bu hoşluğu beşere huzur veriyor” diye konuştu.

“TAM MANASIYLA BAHARIN GELDİĞİNİ GÖSTERİR”

Çiçeklerinin açmasıyla günün büyük çoğunluğunu parklarda geçirdiğini aktaran Mehmet Abdullah Öztürk de serin havada çiçek kokusu eşliğinde parkta kitap okumanın keyfine vardığını lisana getirdi.

Öztürk, kent dışından gelen konukların, kentin tamamına yayılan kokuyu alınca çok şaşırdıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

“Portakallar çiçek açıyor, mis üzere kokar sokaklarımız. Kokusu hoştur tam manasıyla baharın geldiğini gösterir. Çukurova’nın Çukurova olduğunu gösterir zira portakal bizim mahsulümüzdür. Bakın buram buram kokuyu alabiliyorsunuz. Kent dışından gelen konuklarımız Adana’nın mis kokusunun olduğunu anlıyorlar, ‘İşte biz Adana’dayız’ diyorlar.”