UEFA’dan Fenerbahçe, Trabzonspor ve Sivasspor’a ceza

tarafından
41
UEFA’dan Fenerbahçe, Trabzonspor ve Sivasspor’a ceza

UEFA, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Sivasspor’a Avrupa kupalarındaki maçlarında yaşanan olaylar nedeniyle çeşitli cezalar verdi.

UEFA’dan yapılan açıklamada, 16 Mart’ta oynanan Fenerbahçe ile Sevilla ortasındaki UEFA Avrupa Ligi maçında, alana yabancı unsur atılması ve tribünlerdeki geçişlerin kapatılmasından ötürü sarı-lacivertli kulübe toplam 44 bin euro para ve bir sonraki UEFA maçında kısmen seyircisiz (5 bin koltuk) oynama cezası verildiği kaydedildi.

Basel ile Trabzonspor ortasında 23 Şubat’ta oynanan UEFA Avrupa Konferans Ligi çabasında, taraftarların tribünde havai fişek yakması ve alana atması nedeniyle bordo-mavili ekip 20 bin euro cezaya çarptırıldı.

UEFA, Avrupa Konferans Ligi’nde 16 Mart’ta oynanan Sivasspor-Fiorentina maçındaki olaylar nedeniyle konut sahibi takıma bir maç seyircisiz oynama, Sivassporlu Hakan Arslan’a da öbür bir futbolcuya saldırdığı gerekçesiyle üç UEFA karşılaşmasından men cezası verildi.

Disiplin Konseyi, Eintracht Frankfurt, Nantes, PSV Eindhoven, Basel, Partizan ve AEK Larnaca kadrolarına da çeşitli cezalar verilmesini kararlaştırdı.