UEFA’nın futbolculara maaş limiti planı: Tahlil değil sorun yaratır

tarafından
23
UEFA’nın futbolculara maaş limiti planı: Tahlil değil sorun yaratır

UEFA Lideri Aleksander Ceferin, katıldığı bir podcast yayınında maaş sonu getirmeyi düşündüklerini belirtti.

Ceferin maaş limitini tartıştıklarını belirterek, “2024’ten sonrası için yeni bir kuralımız var. Gelirinizin yüzde 70’ine kadar olan kısmı maaş ve transfere harcayabilirsiniz. Fakat bu kâfi değil. Zira geliriniz 5 milyarsa harcayacağınız fiyat yeniden çok yüksek. Sahiplerle ilgili bir sorun değil. Reakbetle ilgili. Her vakit beş kulüp kazanacaksa bunun bir manası yok.” dedi.

Bu açıklamanın akabinde İngiltere ve Galler Profesyonel Futbolcular Birliği Lideri Maheta Molango, UEFA’nın uygulamayı düşündüğü maaş limitinin sıkıntıları çözmeyeceğini ve futbolcuların faydasına olmayacağını söyledi.

“ÇÖZÜM BU DEĞİL”

BBC’ye açıklamalarda bulunan Molango; “Maaş limitinin uygulanması halinde futbolcuların bu karara sıcak bakmayacağını vurgulayarak “Futbolculara en kıymetli paydaşlar ve olayların merkezinde yer alan bireyler olarak davranılması gerekiyor. Oyuncuların maaşlarına hudut getirilmesi konusunda haklı olarak kızacaklarını düşünüyorum. Tahlil bu değil.” sözlerini kullandı.

Molango, futboldaki ağır maç programının problemler oluşturacağını belirterek, “Futbolcuların daima maça çıkması isteniyor ve daima yeni turnuvalar oluşturuluyor ya da mevcut turnuvalar genişletiliyor. Şayet futbolculara bu türlü davranmaya devam ederlerse meseleler ortaya çıkacak.” açıklamasında bulundu.