Üniversiteler ne vakit açılacak, yüz yüze eğitim olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

tarafından
43
Üniversiteler ne vakit açılacak, yüz yüze eğitim olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Üniversitelerin ne vakit açılacağına yönelik tarih araştırmaları sürmeye devam ediyor. Üniversitelerde yüz yüze eğitime geçmeyi bekleyen binlerce öğrenci, “üniversiteler açılacak mı?” sorusuna karşılık arıyor. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı üniversitelerle ilgili yaptığı son açıklama.

ÜNİVERSİTELER NE VAKİT AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde NTV canlı yayınında üniversitelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklama;

“Bu mevzuyla ilgili YÖK’e gerekli talimatları verdik. Şu anda diyoruz ki online sistemle biraz daha devam edelim. Şu anda yurtlarımız bizim çok işimizi görüyor. Bir kere yurt binası inanç veriyor.

Şartlar tekrar hızla elverişli olursa hibrit eğitim seçeneği doğal ki değerlendirilecektir. Bunun için öncelikle depremzede vatandaşlarımızın inançla ve huzurla barınabilecekleri kapasitenin oluşturulması gerekiyor.

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. YÖK liderimizle irtibat halindeyiz. Gereken adımların atılmasını da sağlayacağız. Yüz yüze eğitimle online eğitim alışılmış ki mukayese edilemez.”

Buna nazaran; Üniversitelerde eğitimin bir müddet daha online olarak görüleceği varsayım ediliyor.

ÜNİVERSİTELERDE EĞİTİM YÜZ YÜZE OLACAK MI?

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan YÖK Lideri Özvar şunları söz etmişti;

“Bu güçlü vakitlerde depremzedelere, üniversitelerimize ve öğrencilerimize takviye olmak için Yükseköğretim Konseyi olarak bir dizi idari önlem aldık.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar periyodunun, kimi uygulamalı programlar hariç olmak üzere uzaktan öğretim yoluyla eğitimlerin başlaması istikametinde bir karar aldık.

Alınan kararı nisan ayının başı prestijiyle tekrar gözden geçirerek, kuralların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğini değerlendireceğiz.

Yükseköğretim Heyeti olarak birinci önceliğimiz, yükseköğretim sistemimizin afet sonrası süratli bir biçimde normalleştirilmesidir”