Yabancı kuralında İngiltere modeli

tarafından
39
Yabancı kuralında İngiltere modeli

Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği bir ortaya geliyor. Bu toplantıdan kıymetli kararların çıkması bekleniyor.

Kulüplerin özkaynaklarına dönmelerini hedefleyen “B Takım” projesine önümüzdeki yıl için müsaade verileceği açıklanmıştı. B Ekip gündemi ile alakalı toplantıya teknik yöneticiler de çağrıldı. Formatla ilgili son detayların bu görüşmede son sonuca bağlanması bekleniyor.

YABANCIDA ULUSAL GRUP ŞARTI

Akşam’ın haberine nazaran; Ayrıyeten önümüzdeki yıl yabancı konusunda Premier Lig modeli temel alınacak. İngiltere’de sınırsız yabancı hakkı bulunan kulüpler, buna rağmen çalışma müsaadesi almak zorunda. Çalışma müsaadesinin çıkabilmesi için, oyuncunun ülkesinin ulusal kadrosunun son 2 yıldaki maçlarının yüzde 75’inde forma giymiş olması gerek. Bunun yanında ekiplerin takımlarında 21 yaşından büyük en fazla 17 oyuncu olması kabul ediliyor.

Türkiye’de uygulanacak sistemin daha esnek olacağı öngörülüyor. Yüzde 75’lik ulusal ekip kuralının aşağıya çekilmesi bekleniyor.

TEKRAR İSTİFASI İSTENECEK

Diğer kulüp liderlerinin da hazır bulunacağı toplantıda TFF yetkilileriyle görüşecek olan Galatasaray Lideri Özbek, hakem kusurları ve MHK Lideri Lale Orta’nın, yayıncı kuruluşa müdahalesi ile sonrasında yaptığı açıklamalara dair duydukları rahatsızlıkları lisana getirecek. Orta’nın bir defa daha istifası istenecek.