Yeni “saadet zincisi” olayı: 60 milyonla kayıplara karıştı

tarafından
36
Yeni “saadet zincisi” olayı: 60 milyonla kayıplara karıştı

Manisa’da çok sayıda kişiyi toptan şeker alıp, pazarlayarak, haftalık yüzde 10 kar hissesi verme vaadiyle 60 milyon lira dolandırdığı ileri sürülen kişinin bulunması için polis çalışma başlattı.

Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne son bir haftada başvuran 5 kişi, bir marketler zincirinin Alaşehir, Salihli, Turgutlu ilçeleri sorumlu müdürü İ.A., tarafından ‘saadet zinciri’ prosedürüyle dolandırıldıklarını ileri sürüp, şikayetçi oldu.

Mağdurlar, İ.A.’nın 6 ay evvel toptan şeker alıp pazarlayıp, haftalık yüzde 10 kar hissesi verme vaadiyle çok sayıda şahıstan çeşitli ölçülerde para toplayıp, 10 gün evvel ortadan kaybolduğunu belirtti.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

İ.A.’nın telefonlarına karşılık vermemesi ve işe gelmemesi üzerine gittikleri meskenini de satılığa çıkardığını öğrendiklerini belirtip, dolandırıldıkları gerekçesiyle şikayetçi oldu.

İ.A.’nın bu sistemle ortalarında market çalışanlarının da bulunduğu çok sayıda kişiyi yaklaşık 60 milyon lira dolandırdığı ileri sürüldü. Polis, İ.A.’nın yakalanması için çalışma başlattı. Kelam konusu marketin çalışanları ise mevzuyla ilgili açıklama yapmadı.