YETERLİ Parti İstanbul Vilayet Başkanlığına ateş açıldı: Fail yakalandı

tarafından
36
YETERLİ Parti İstanbul Vilayet Başkanlığına ateş açıldı: Fail yakalandı

Son dakika haberi!

İstanbul Merter’deki YETERLİ Parti Vilayet Başkanlığı binasına gece saatlerinde ateş açıldı. Bir kurşun kafeterya kısmında cama isabet etti. Binanın yanındaki iş merkezine de bir mermi isabet ettiği tespit edildi. Sabah parti binasının açılmasının akabinde durum fark edildi, polise haber verildi.

Polis takımları kafeterya kısmında koltuğa saplanmış bir kurşun çekirdeği buldu. Polis akına ait inceleme başlattı.

BAKAN SOYLU: FAİL YAKALANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, GÜZEL Parti İstanbul Vilayet Başkanlığı’na ateş açılması olayıyla ilgili failin yakalandığını duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Soylu, “Türk polisi yakalar. GÜZEL Parti Vilayet Başkanlığı’na isabet eden hücum ile ilgili fail yakalandı. Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Bizim misyonumuz yakalamak. Devletinize ve polisinize itimat ediniz. Mahcup olursunuz” sözlerini kullandı.

Hatay’da bulunan Bakan Soylu, YETERLİ Parti İstanbul Vilayet Başkanlığı’na ateş açılması olayıyla ilgili basın mensuplarının sorularına karşılık verdi.

Soylu, “Karşı tarafta bir inşaat var, 3-4 gündür birtakım hırsızlar dadanmış. Radyatör ve buna misal inşaat materyalleri çalmak için onlar da herhalde güvenlik vazifelileri, oranın denetimini yapan yönetici usta üzere birisi var. Burada geceleyin beklerken hırsızları görünce bir şarjör boşaltmış, bir kısmı da oraya, diğer yere de isabet etmiş. Burada akşam 21.30’da haber verilen saat 23.00. İlgili partinin iki güvenlik vazifelisi var, olayı duymamışlar bazen bu işlerde olayın aydınlanmasını beklemek lazım. Orası E-5 yolu üzeri. Yorgun mermi olabilir, öteki bir şey olabilir yahut sahiden oraya yönelik bir problem olabilir. Bunların hepsini devlete emanet etmek gerekiyor.” dedi.

“OLAY ÖBÜR BİR ŞEY ÇIKTI”

Bakan Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Devlet bir vesileyle Türk polisi, güvenlik güçleri bunları çözebilir fakat dönüp buradan bir siyasal materyal çıkarmanın çabucak ortalığa düşüp yani, ‘Bunun sebebi şudur.’ diye bir çıkarım ortaya koymak şöyle en azından devletin kapısının eşiğinden kısa bir vakit da olsa geçmiş birisiyle örtüşmez, örtüşmemesi lazım. Bilhassa silahtı, akındı bu olaylar siyasal istismarda yahut siyasal çıkarda kullanılmaması gereken olaylardır. Kullanılmaması lazım. Zira olayın nereden kaynaklandığını bilmiyorsunuz. Nasıl kaynaklandığını, kimdir olayın tahkikatını yapan ilgili profesyonel güvenlik ünitelerinin neticelendirdiği sonuca bakmakla mükellefsiniz. Durup dururken Cumhurbaşkanına hakaret ediyorsunuz, onu tehdit ediyorsunuz. Onu kendinize gaye alıyorsunuz, işte diyorsunuz ‘Bunun sebebi şudur, sen şöyle yaptın, bu türlü yaptı.’ Olay öbür bir şey çıktı. Artık en hafif tabiriyle hafifliktir bu. Bunu yapmamak, etmemek lazım ancak maalesef bazen siyasetin şehveti, gerçekleri yapılması gerekenleri ortadan alıp götürüyor, götürdü. Orada bu türlü bir durum kelam konusu. Savcılığa sevk edecekler, faili elde silahı elde. Olayın formu şemaili aşikâr. Ona nazaran de bir kıymetlendirme yapmış olacağız.”

VALİLİK: KAÇAN HIRSIZLARA YÖNELİK ATEŞ AÇILDI

İstanbul Valiliği, GÜZEL Parti Vilayet Başkanlığına isabet eden merminin iz takibine nazaran geliş istikametinin E-5 Otoyolu karşısındaki inşaat şantiyesi olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Valiliğin yazılı açıklamasında, şunlar kaydedildi:

“İYİ Parti Vilayet Başkanlığı binası ve yanında bulunan bir iş merkezine isabet eden mermilerin iz takibine nazaran, mermilerin geliş istikametinin E-5 Otoyolu karşısındaki inşaat şantiyesi olduğu tespit edilmiştir. Şantiye yetkilileriyle yapılan görüşmelerde, dün saat 21.30 sıralarında şantiyeden hırsızlık teşebbüsünde bulunan şüphelilerin, DÜZGÜN Parti İstanbul Vilayet Başkanlığı binası istikametine yanlışsız kaçmaları nedeniyle şantiye vazifelisi M.E. isimli kuşkulu şahsın bulundurma ruhsatlı tabancası ile 7-8 el ateş ettiği beyan edilmiştir.”

Adı geçen şüphelinin olayda kullanılan tabancayla yakalandığı ve tıpkı silaha ilişkin kovanların elde edildiği kaydedilen açıklamada, “Şüpheli şahsın sözünde ‘hırsızlık teşebbüsünde bulunan 3 şüphelinin olay yerinden kaçarak uzaklaştıkları’, DÜZGÜN Parti Vilayet Binasında misyonlu iki özel güvenlik çalışanının de ‘silah sesi duymadıkları’ beyan edilmiştir.” denildi.

Açıklamada, bahisle ilgili başlatılan tahkikatın devam ettiği belirtildi.

EMNİYET: AKIN DEĞİL, HIRSIZ KOVALAMASI

İYİ Parti İstanbul Vilayet Başkanlığı’na isabet eden kurşunlarla ilgili, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise olayın, taarruz değil, bölgede bulunan bir inşaatta meydana gelen hırsızlık teşebbüsünü engellemek ismine, inşaat bekçisinin hırsızları kaçırmak için ateş açması sonucu gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada, “Yapılan alan çalışmasında; olayın, bölgede bulunan bir inşaatta meydana gelen hırsızlık teşebbüsüne karşılık, inşaatın bekçisinin hırsızları kaçırmak için ateş etmesi nedeniyle gerçekleştiği tespit edilmiştir. Hırsızların YETERLİ Parti Vilayet Binası istikametine kaçması nedeniyle binaya rastlantısal olarak kurşunların gelmesine neden olmuştur. Şahsın olayda kullanmış olduğu bulundurma ruhsatlı silahı ile birlikte yakalanması yapılmıştır” denildi. Olayla ilgili inşaat bekçisi olduğu öğrenilen M.E.’nin de gözaltında olduğu belirtildi.

“BİNAMIZ İKİ YERDEN KURŞUNLANDI”

İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu ile birlikte parti binasında incelemede bulundu. Burada bir açıklama yapan Akşener, vilayet başkanlığı binasının hem birinci hem de üçüncü kattan kurşunlandığını söz etti.

Akşener, “Eski bir İçişleri Bakanı olarak konuşuyorum, binamız kurşunlanmıştır. Bana daha evvelce ‘Bu âlâ günlerin.’ dendi, lince uğradım. ‘Sen bu işleri yanlış yapıyorsun.’ dendi, konutum basıldı.” diye konuştu.

“Bu sefer da ‘Beni kendinle uğraşmaya mecbur bırakma.’ denildi, bugün de partimizin vilayet başkanlığı iki yerinden kurşunlandı.” diyen Akşener şöyle devam etti:

“Türkiye bir kabile devleti olamaz. Seçime 1,5 ay kala siyasi partilerin korkutulmaya çalışılması kabul edilemez. Biz korkmayız lakin bu seçmene yapılan bir hakarettir. Bu ucube sistemin devamı halinde bugün bize yarın size. Meral Akşener’i korkutacak adam daha anasının karnından doğmadı. Allah’tan diğer kimseden korkuyorsam Allah beni kahretsin. Korkmuyorum Recep Beyefendi.”

İstanbul Zeytinburnu’ndaki UYGUN Parti vilayet başkanlığı binasında hücum sonrası inceleme yapıldı. 

KILIÇDAROĞLU: MERAL HANIM ASENA’DIR

CHP Genel Lideri ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımla saldırıyı kınadı. “Meral Hanım güçlü bir önderdir, Asena’dır, bu türlü korkutamazsınız.” diyen Kılıçdaroğlu, faillerin derhal yakalanması ve yargı önüne çıkarılmasını beklediğini söyledi.

BAKAN SOYLU: PROVOKASYON

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, hücumun provokasyon olduğunu belirterek olayı aydınlatmak için polisin tahkikat yaptığını bildirdi.

Soylu, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu sözleri kullandı:

“İYİ Parti Vilayet Binasına hücum, bir provokasyondur. Olayı aydınlatmak için polisimiz tahkikat yapmaktadır. Fakat olayın nedeni belirlenmeden hasımlık yöneltmek hem provokasyon hem de bu menfur olay üzerinden siyasi fırsatçılık yaymaktır. Fail/failler en yakın vakitte bulunacaktır.”

AK PARTİ’DEN ZİYARET

AK Parti İstanbul Vilayet Lideri Osman Nuri Kabaktepe de UYGUN Parti binasını ziyaret etti. Ziyareti sırasında bir açıklama yapan Kabaktepe, “Hem demokrasimize hem birliğimize hem kardeşliğimize hem siyasi hayatımızın, demokrasi hayatımızın varlığı ve göstergesi olan partilerimize bu ve gibisi atakları en şiddetli halde kınıyoruz.” diye konuştu.

İBB YETERLİ Parti Küme Lider Vekili İbrahim Özkan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İYİ Parti İstanbul Vilayet Başkanlığımız kimliği belgisiz şahıslar tarafından kurşunlandı.” derken olay yeri inceleme takımlarının araştırmalarının sürdüğünü belirtti.

İYİ Parti Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Lider Başdanışmanı Buğra Kavuncu ise, “2023 Türkiye’sinde; nefret lisanının, hakaretlerin, “beni kendinle uğraştırma” tehditlerinin sonucu budur. Bu ülkenin en büyük beka sorunu, bu nefret lisanını yaygınlaştıran zihniyettir! Her şeye karşın yılmayacağız.” kelamlarıyla olaya reaksiyon gösterdi.