YSK üyelerinin sarsıntı bölgesinde incelemeleri devam ediyor

tarafından
31
YSK üyelerinin sarsıntı bölgesinde incelemeleri devam ediyor

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Devir Milletvekili Genel Seçimleri süreci, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen zelzeleler nedeniyle yeni tedbirler altında yürütülüyor.

Seçimin tüm vilayetlerde sağlıklı yürütülmesi için çalışan YSK heyetlerinin, zelzelenin etkilediği vilayetlerdeki detaylı incelemeleri sürüyor.

BÖLGEYE BİRİNCİ EVVEL YSK İŞÇİSİ GİTTİ

YSK Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli zelzelelerin akabinde eksiklikleri tespit için bölgeye birinci evvel heyetleri gönderdi.

Bu heyetlerin birinci etapta, çalışanın sıhhat durumu, kurum binaları, sandıkların konulduğu bina ve yapılar, seçim ve ofis gereçleri, ulaşım ve sistem teknik altyapısı hakkında tespit ettiği eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar yürütüldü.

YSK üyeleri de çalışmaları yerinde inceledi. Daha evvel Gaziantep ve Hatay’da inceleme yapan YSK üyeleri, Malatya’ya gitti.

Heyetler, 14 Mayıs’a kadar Elazığ, Adıyaman, Şanlıurfa ve Hatay’a giderek, bölgede alınan tedbirleri yerinde görecek, oy kullanma yerleri, sandık kurulacak alanlara ait son durumu kıymetlendirecek.