Zehranur Aydemir kimdir? 28. Periyot parlamentosunun en genç üyesi Zehranur Aydemir kaç yaşında?

tarafından
36
Zehranur Aydemir kimdir? 28. Periyot parlamentosunun en genç üyesi Zehranur Aydemir kaç yaşında?

Zehranur Aydemir, 28. Periyot parlamentosunun en genç üyesi oldu. AK Parti’li Zehranur Aydemir, mecliste, yazılım ve kodlama alanında eğitim sisteminde çocukların adil bir biçimde yetişebilmesi ve kendi yeteneklerini keşfedebilmeleri kapsamında daha fazla çalışma yapmak istediğini belirtti.

Milletvekili Genel Seçiminin resmi olmayan sonuçlarına nazaran TBMM’nin en genç milletvekili seçilen 25 yaşındaki AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, AA muhabirine amaçlarını anlattı.

Aslen Rizeli, doğma büyüme Ankaralı olduğunu tabir eden Aydemir, Sanayi ve Bilgisayar Mühendisliği alanında çift ana kısım program yaptığını kaydetti.

AK Parti Ankara Vilayet Teşkilatında 18 yaşında başladığı siyasi hayatına, AK Parti Gençlik Kolları Genel Lider Yardımcısı, AR-GE ve Eğitim Lideri olarak AK Parti Genel Merkezinde devam ettiğini anlatan Aydemir, “Siyasete birinci adımımı attığım Ankara’da bu süreçte milletvekili olmak nasip oldu. Genç arkadaşlarımızın sesi olarak Meclise giren bir kardeşinizim.” sözlerini kullandı.

Türkiye’nin savunma sanayi bölümünde değerli rol alan bir şirkette yazılım mühendisi olarak çalıştığını kaydeden Aydemir, mesleği nedeniyle Türkiye’nin son yıllarda savunma sanayi alanında yaptığı çalışmalara yakından şahit olduğunu, bu çalışmaları daha çok bireye anlatmak için siyasette yer almaya karar verdiğini söyledi.