ABD’de Washington, silah satışına sınırlama getiren 10. eyalet oldu

tarafından
30
ABD’de Washington, silah satışına sınırlama getiren 10. eyalet oldu

Washington Valisi Jay Inslee, eyalette AR-15 tipi uzun namlulu tüfeklerin yanı sıra 76,2 santimetreden (30 inç) kısa namlusu olan tüm yarı otomatik tüfekler ile dipçiği olmayan yahut kesilerek kısaltılmış tüfeklerin satışını, üretimini ve ithalatını yasaklayan yasa tasarısını onayladı.

Twitter’dan yaptığı paylaşımda Insle, Washington’ın silah sanayisine karşı daha inançlı topluluklar oluşturmaktan yana hal aldığını belirterek, kelam konusu yasanın artan silahlı şiddet hadiseleri karşısında hayat kurtaracağına işaret etti.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, bahse ait yaptığı yazılı açıklamada, Lider Joe Biden’ın Vali Inslee liderliğindeki eyalet yöneticilerini takdir ettiğini aktardı. Jean-Pierre, kelam konusu silahların yasaklanmasının toplulukları daha inançlı hale getirdiğinin altını çizdi.

Ülkede California, Connecticut, Delaware, Hawaii, Illinois, Maryland, Massachusetts, New Jersey ve New York eyaletleri, atak silahlarının satışı, üretim ve ithalatını yasaklamıştı. Başşehir Washington DC’de de emsal kısıtlamalar bulunuyor.

Ülkede silahlı akınların artması nedeniyle Biden, gizlenebilir yarı otomatik tüfeklerin yasaklanmasıyla ilgili Kongre’yi harekete geçmeye çağırıyor.