Trump’tan Biden’ın adaylığına birinci yorum: Düşünmesi bile akıl almaz

tarafından
42
Trump’tan Biden’ın adaylığına birinci yorum: Düşünmesi bile akıl almaz

Kendisi de ve 2024 başkanlık seçimlerine aday olan Trump, Biden’ın adaylığını duyurmasının akabinde kendi sitesinden hususa ait imajlı bir bildiri paylaştı.

Trump, “Amerikan tarihinin en makûs beş liderini alıp bir ortaya getirdiğiniz bile bunlar, birkaç yıldır Joe Biden’ın ulusumuza verdiği ziyanı vermezler. Yanına bile yaklaşamazlar.” sözünü kullandı.

Biden’ın iktisat siyasetlerini eleştiren Trump, ülkede enflasyonun son yarım yüzyılın en berbat düzeyde olduğunu ve bankaların battığını söz etti. Trump, kendi devrinde uyguladığı göçmen tersi siyasetleri överken, “solcuların” ülkeyi makûs bir hale getirdiğini öne sürdü.

Biden’ın ABD’yi dünya sahnesinde de “küçük düşürdüğünü” kaydeden Trump, idarenin ülkeyi Üçüncü Dünya Savaşı’nın eşiğine getirdiğini savundu.

Trump, “Böylesine vahim ve başarısız bir başkanlıkla, Biden’ın tekrar seçilmek için aday olmayı düşünmesi bile akıl almaz.” dedi. Trump, geçmiş seçimlerde hile yapıldığı savını yineleyerek, bildirisini 2024 seçimlerinde Biden’ı yenme kelamıyla bitirdi.

BİDEN ADAYLIĞINI 3 DAKİKALIK GÖRÜNTÜYLE DUYURMUŞTU

Adaylığını mahallî saatle sabah 06.00 sularında, 2019’daki adaylık açıklamasının yıl dönümünde yayımladığı 3 dakikalık görüntü ileti ile duyuran Biden, “Şimdi kayıtsız kalma vakti değil, bu yüzden tekrar seçilmek için aday oluyorum.” tabirini kullanmıştı.