AK Parti ve CHP vilayet liderleri “sağduyu” daveti

tarafından
31
AK Parti ve CHP vilayet liderleri “sağduyu” daveti

14 Mayı seçimine sayılı günler kaldı.

AK Parti İzmir Vilayet Lideri Bilal Saygılı ve CHP İzmir Vilayet Lideri Şenol Aslanoğlu, Çamlıkule Mahallesi’nde yaşanan hadise sonrası, sabah Kordonboyu’ndan yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’na geldi.

Birbirine sarılan, birlik ve beraberlik iletisi veren iki lider, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

AK Parti İzmir Vilayet Lideri Bilal Saygılı, kardeşlik hukuku çerçevesinde, İzmir’e yakışır bir biçimde seçilmeye gittiklerini, hiçbir şiddeti, olumsuz aksiyonu kabul etmediklerini tabir etti.

İki vilayet lideri olarak her vakit istişare ettiklerini belirten Saygılı, “Dün mevkidaşım Şenol liderim beni aradı, nezaketli bir halde davet ettim, birlikte bir görüşme yapalım diye ve kendisi de her vakit telefonla istişare ederek, görüşerek bir çok mevzuyu ele alıyoruz, dünkü sorun ve daha evvelki sıkıntıları ele aldığımız üzere bugün de bir arada sizlerin huzurundayız.” diye konuştu.

İzmir için daima birlikte çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Saygılı, şunları söyledi:

“Güzel İzmir’de birlik beraberliği, kardeşlik hukukunun gerektirdiği davranışları her vakit destekleyen, şiddete karşı dik duran, kimsenin üzülmesini istemeyen iki vilayet lideriyiz. Partililerimizin de davranışlarının bu biçimde olacağına inançlarımız tamdır. Her vakit kardeşlik hukuku çerçevesinde hoş İzmir’imize yakışır bir formda, seçilmeye gidiyoruz ve hiçbir şiddeti, hiçbir olumsuz hareketin kentimizin marka pahasına, kardeşliğine, birliğine, beraberliğine kasvet çıkartacak hiçbir aksiyonu kabul etmediğimizi tabir etmek istiyorum. Biz İzmir için daima birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Kazanan İzmir olacaktır.”

“SEÇİMİ DEMOKRASİ ŞÖLENİ OLARAK BİTİRECEĞİZ”

HP İzmir Vilayet Lideri Şenol Aslanoğlu ise İzmir’den tüm Türkiye’ye kardeşlik ve barış iletileri vermek istediklerini söyledi.

İki vilayet lideri olarak şiddetin karşısında olduklarını belirten Aslanoğlu, şunları kaydetti:

“Dün akşam yaşanan olaylar nedeniyle iki vilayet lideri olarak şiddet nereden, hangi sebeple, mazeretle üretildiğine bakmaksızın şiddetin olmamasını istiyoruz. Doğal ki siyasi rekabet olacaktır lakin rastgele bir gencimizin burnu kanamadan bu süreçlerin tamamlanmasını istiyoruz. Kardeşlik, birlik içerisinde seçim gününe kadar İzmir’den tüm Türkiye’ye kardeşlik ve barış iletileri vermek istiyoruz. İnşallah, hiçbir tartışma şiddet olayı yaşanmadan seçimi bir demokrasi şöleni olarak bitireceğiz.”