Akşener: Millet iradesine darbe demek ayıptır

tarafından
33
Akşener: Millet iradesine darbe demek ayıptır

Afyonkarahisar’da konuşan ÂLÂ Parti önderi Meral Akşener, 14 Mayıs seçimlerini siyasi darbe teşebbüsü olarak niteleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştirerek, “Millet iradesine darbe demek kadar ayıp kelam, olamaz. Yetkiye, güce doymadınız. Onun için de milletin iradesinden kaçıyorsunuz.” dedi.

Akşener’in konuşmasından öne çıkanlar:

“İyi Parti’ye oy verirseniz, Sayın Kılıçdaroğlu’nu seçerseniz bir darbe olacakmış. Bu ülkenin en uzun hudut dışı harekatının altında imzanı olan tek İçişleri Bakanıyım. PKK ile olan çabada o imzayı atan benim. Yahu, Afyon’da PKK’lıyım, Diyarbakır’da faili meçhulcüyüm. Arkadaşlar kafayı mı yediniz? Her yerde tıpkı adamlar farklı şeyleri söylüyor.

Eğer ben PKK’lıysam benim dokunulmazlığım yok. Ben PKK’lıysam derhal beni tutuklayın.

Ne işe yarıyorsunuz? Bir teröriste, bir haine nasıl tahammül ediyorsunuz? Tutuklayın beni. Ya da iftira etmeyin. PKK kanlı bir terör örgütüdür, onunla gayret etmek herkesin boynunun borcudur. PKK ile barışmaya çalışan hain oğlu haindir.

Bana laf eden çakallar, sağ elinizde Hizbullah var sizin. Gaffar Okkan’ın katilleriyle berabersiniz. Kime laf ediyorsunuz?”

Hemen 100 bin öğretmen atamasının yanı sıra bir veteriner ve ziraat mühendisi okullarımıza gönderilecek. Köy okulları tekrar açılacak ve tarıma dayanak vereceğiz. Tarıma yönelenlerin, çobanların SSK ya da BAĞ-KUR paralarını biz ödeyeceğiz. Tarım bir beka sorunu bunu pandemide gördük. Fakat bunları konuşmak yerine öteki gündemler ortaya attılar.

Sanayi tesisleri açarak gençlerin işsizliğini önleyeceğiz. Ankara’da 16 milyar liraya dinazor yaptılar. Bu parayla Afyon’da kaç tane fabrika açılırdı? Gençlerin KYK borçları ödenirdi. İş bulana kadar gençlere 2 bin 500 TL maddi takviye vereceğiz. Temmuz ayında emekli ve işçilere yüzde 50 artırım yapacağız.

“ESNAF, 5 YILDA BORÇLARINI YAPILANDIRACAK”

Emekli maaşı alan arkadaşlar, Kurban Bayramı öncesi bankaya gideceksiniz hesabınızda 15 bin TL olacak onu alacaksınız. Esnaf kardeşim 5 yıl içinde borçlara yapılandırma getireceğiz. Üç yıldır esnaf geziyorum, öğrenciyi, genci, bayanı, işsiz genci herkesi dinledim.

“ŞEKER FABRİKALARI VE SEKA AÇILACAK”

Şeker fabrikasının ve SEKA’nın kapatılması büyük sorun yarattı. Şeker Fabrikalarını tekrar kurup istihdam yaratacağız. Türkiye’nin tüm mal varlıklarını sattı bunlar. SEKA’dan Kocaeli’nde, Afyon’da ve Sivas’ta birçok insanımız mağdur edildi. Daima birlikte tarih yazacağız. Son kere bir şey daha istiyorum, bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e diyorum.”