Bakan Koca’dan zelzele bölgesinde vazife yapan hekim paylaşımı

tarafından
44
Bakan Koca’dan zelzele bölgesinde vazife yapan hekim paylaşımı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, “Sevdiklerini, ailelerini kaybeden ve kendi acılarına karşın insanların yardımlarına koşan, zorluklara karşı canla başla uğraş eden binlerce sıhhat çalışanımız var. Dr. Mehmet Tuncay Çimen kendi hikayesini anlatıyor.” tabirlerini kullandı.

Paylaşımda yer alan görüntüde birçok sıhhat çalışanının da sarsıntıda sevdiklerini, ailelerini ve hayatlarını kaybettiği vurgulandı. Bu kayıpların acısının hala yüreklerde hissedildiğinin altı çizilen görüntüde, “Sağlık çalışanları acılarını bir kenara bırakarak, insanların onlara gereksinimi olduğunu bilerek, zorluklara karşı canla başla gayret etti.” tabirlerine yer verildi.

“HALA BİR HAYALMİŞ ÜZERE NE VAKİT UYANACAĞIMIZI BİLMİYORUZ”

Hatay’da misyonlu 112 Başhekim Yardımcısı Mehmet Tuncay Çimen, görüntüde sarsıntının olduğu birinci andan itibaren kendi can güvenliklerini sağlayarak meskenden çıkmaya çalıştıklarını belirtti ve “Daha sonra ailemi inançlı bir noktaya aldıktan sonra Komuta Denetim Merkezi’ne geçtim.” dedi.

Burada ambulansları koordine ettiklerini, ilerleyen saatlerde ise etraf vilayetlerden takviyeler gelmeye başladığını anlatan Çimen, şunları kaydetti:

“Hızlı bir formda sahra hastaneleri ve acil müdahale üniteleri kurulmaya başladı. Buralarda hastalar stabil hale getirildikten sonra sevkleri yapıldı. Sıhhat çalışanları olarak esasen birinci andan itibaren alandaydık, hala alanda olmaya devam ediyoruz. Çalışmak zorundaydık, zira burada insanların hakikaten gereksinimi vardı. Hala bir duşmuş üzere, ne vakit uyanacağız bilmiyoruz.”