Bavyera, onay almamış antibiyotiklerin ithalatına müsaade verecek

tarafından
35
Bavyera, onay almamış antibiyotiklerin ithalatına müsaade verecek

Bavyera Eyaleti Sıhhat Bakanı Klaus Holetschek, Federal hükümetin, çocuklar için kullanılan antibiyotik şurupların eksikliğini açıkladığına işaret ederek, böylece münferit durumlarda İlaç Yasası düzenlemesinden süreksiz olarak sapmanın mümkün olduğunu belirtti.

“Bavyera’da durumu düzgünleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz.” diyen Holetschek, eyalette yeni bir kararnameyle mahallî idarelerin Almanya’da onay almamış yahut tescil edilmemiş antibiyotik şurupların ithalatına süreksiz müddetle müsaade vereceklerini kaydetti.

DURUMUN TELAŞ VERİCİ OLDUĞU AÇIKLANMIŞTI

Almanya Çocuk Hekimleri Birliği (BVKJ) Sözcüsü Jakob Maske, Almanya’da belli ilaçlardaki eksikliğin giderek arttığını, bilhassa çocuklara verilen antibiyotik eksikliğin yaşandığını vurgulayarak, hasta çocuklara şu anda gereğince antibiyotik sağlanamadığı için durumun kaygı verici olduğunu tabir etmişti.

Almanya Sıhhat Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Gülde de ilaçlardaki tedarik darboğazına ait harekete geçmek için sistemlerin bulunduğunu aktararak, mahallî makamların tedarik meselesine karşı daha esnek davranabileceğini ve kelam konusu antibiyotik şurupları ithal etme imkanına sahip olduğunu kaydetmişti.