Beyaz Saray’da yapay zeka doruğu

tarafından
35
Beyaz Saray’da yapay zeka doruğu

Beyaz Saray, yapay zeka güvenlik tepesine konut sahipliği yaptı. ABD Lider yardımcısı Kamala Harris kesimin önde gelen şirketleri Google, Microsoft, ve OpenAI CEO’ları ile buluştu..

Toplantıya ayaküstü uğrayan ABD Lideri Joe Biden, teknoloji devlerinden “halkı koruyacak” adımlar atmalarını istedi.

ABD Lideri Biden, “Yaptığınız şey muazzam bir potansiyelin yanı sıra muazzam bir tehlike içeriyor. Umarım ilerlemenin yanı sıra toplumu korumak için en çok neye gereksinimimiz olduğumuz konusunda bilgilendirirsiniz.” dedi.

ABD idaresi, yapay zeka yarışının risklerini azaltmak için yeni adımlar atılacağını ve bu alanda faaliyet gösterecek yeni girişimcilere 140 milyon dolar fon sağlanacağını duyurdu.

Kontrolsüz bir biçimde gelişen yapay zekanın, “dolandırıcılık riskini artırabileceği ve bilgi kapalılığını ihlal edebileceği” uyarısı yapılıyor.

Yapay zekanın ‘babası’ olarak tanınan bilgisayar bilimci Geoffrey Hinton, yapay zekanın tehlikelerine dikkat çekmiş, “pişmanım” diyerek geçtiğimiz gün Google’daki misyonundan ayrılmıştı.

Aralarında Elon Musk’ın da olduğu binden fazla teknoloji uzmanı, güvenlik tedbirleri oluşturuluncaya kadar yapay zeka sistemlerinin geliştirilmesine orta verilmesini talep etmişti.