Canan Dağdeviren kimdir? Canan Dağdeviren kaç yaşında, nereli ve mesleği ne?

tarafından
21
Canan Dağdeviren kimdir? Canan Dağdeviren kaç yaşında, nereli ve mesleği ne?

Canan Dağdeviren, 1985 yılında İstanbul’da doğdu, aslen Sivaslıdır. Birinci ve orta eğitimini Kocaeli’de tamamladı. 2007’de Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği kısmından mezun oldu.

Sabancı Üniversitesi Materyal Bilimi ve Mühendisliği programındaki yüksek lisans eğitimini 2009’da tamamladı. Birebir yıl Fulbright bursu kazanarak UIUC’da Materyal Bilimi ve Mühendisliği kısmında doktora eğitimine başladı. Bu süreçte esnek ve katlanabilir, deri üstüne yapıştırılabilir yahut giyilebilir elektronik aletler üzerine çalışmalar yaptı.

Doktora derecesini Aralık 2014’te aldı. Medikal teknoloji alanında çalışarak pilsiz çalışan giyilebilir bir kalp çipi (PZT MEH) ve cilt kanserini teşhis eden bir aygıt geliştirdi. Forbes’in 30 Yaş Altı Bilim İnsanı listesinde de yer aldı.

Kendisi bilime olan merakında iki dönüm noktası olduğunu belirtmektedir. Bunlardan birincisi babasının kendisine Marie Curie hakkında armağan ettiği bir kitap, ikincisi ise Erdal İnönü’den şahsen aldığı Anılar ve Kanılar isimli yapıttır.

Özellikle Erdal İnönü ile tanışmasının lisedeki alan seçiminde tesirli olduğunu söz etmiştir. Ayrıyeten motivasyonunun düşük olduğu vakitlerde Mustafa Kemal Atatürk’ten ilham aldığını da bir demecinde açıklamıştır.