Canan Kaftancıoğlu kimdir? CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu kaç yaşında ve nereli?

tarafından
31
Canan Kaftancıoğlu kimdir? CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu kaç yaşında ve nereli?

Canan Kaftancıoğlu, Ordu’nun Mesudiye ilçesi, Çiftlik Sarıca köyünde, ilkokul öğretmeni bir baba ve konut hanımı bir annenin ikinci çocuğu olarak doğdu. Birinci, orta ve lise eğitimini Ordu’da tamamladıktan sonra 1995’te İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

1997 yılında mezun olduğu üniversitenin İsimli Tıp kısmında ihtisasa başladı ve 2000 yılında Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nda olay taraması yaptığı “İşkence Olgularının İsimli Tıbbi Değerlendirilmesi” teziyle ihtisasını tamamlayarak İsimli Tıp Hekimi (Adli Tabip) oldu.

İhtisas öncesi Sivas Suşehri Devlet Hastanesi’nde acil tabibi olarak misyon yaptığı devirde meslektaşı Ali Naki Kaftancıoğlu ile tanıştı ve 2001’de evlendi.

Toplumsal Bellek Platformu’nun kurucuları ortasında yer aldı. Faili meçhul cinayetleri işlediği “Benim Babam Bir Kahramandı” isimli derleme kitabı bulunmaktadır.

Ümit Kaftancıoğlu Hikaye Müsabakası düzenleme komitesindedir. Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Heyeti üyesidir.

2011-2012 yılları ortasında Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul basın, kültür ve irtibattan sorumlu Vilayet Lider Yardımcılığı, 2012-2014 yıllarında ise Vilayet Lider Vekilliği misyonlarını yaptı.

2014 Seçimlerinde Maltepe Belediye Lider adayı oldu. 13 Ocak 2018’de yapılan CHP İstanbul 36. Olağan Vilayet Kongresi’nde İstanbul Vilayet Lideri seçildi.