Ceyda Düvenci’ye konuk olan İbrahim Büyükak: Babalık bana çok yeterli geldi

tarafından
45
Ceyda Düvenci’ye konuk olan İbrahim Büyükak: Babalık bana çok yeterli geldi

Ceyda Düvenci, NTV ekranlarında yayınlanan “Bambaşka Sohbetler” programında oyuncu İbrahim Büyükak’ı konuk etti.

Düvenci’nin “Çocukluktan beri yakın arkadaşın olan Eser Yenenler, kendini sakin biri olarak tanımlamıştı. Sen kendini nasıl tanımlıyorsun?” sorusuna Büyükak, “Ben daha müspet ve eğlenceliyimdir. Tartışma olduğunda tartışırım da hiç çekinmem. Hislerini çok belirli ederek yaşayan bir insanım” diye cevap verdi.

“Eser ile çok hoş arkadaşlığınız var. Arkadaşlık bağlarınız çok kuvvetli olduğu için birbirinizden etkilenir misiniz?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“BABALIK BANA ÇOK ÂLÂ GELDİ”

“Eser 29 yıllık arkadaşım. 10 yaşından beri birlikte büyüdük. Artık herkesin kendi hayatı olduğu için çok bir ortaya gelemesek de alışılmış birbirimizden etkileniyoruz. Eser ikinci defa baba oldu ve kendince geliştirdiği formülleri var. Eser’e ve bana babalık sorunu çok âlâ geldi.”

Eşiyle alakası hakkında konuşan ünlü oyuncu, “17 yaşımdan beri Nurdan’la birlikteyiz. Lise son sınıfta tiyatrodaydım. Nurdan aktivite olsun diye küçük bir rolde oynuyordu, o sayede tanıştık. Sonra arkadaşlık, sevgililik, evlilik ve çocuk…” tabirini kullandı.

Film çekmenin zorlukları hakkında konuşan Büyükak, “Bütün filmlerimi kendim yazdım. Evvelce yaptığımız programda çoğunlukla muharrir olarak bir dokunuşum vardı, zira takıma oyuncu olarak değil müellif olarak girdim. Sonrasında talk show’a çok düzgün bir halde başladık. Hayallerimde talk show yapan biri olmak yoktu. Birinci sinemam olan Küçük Esnaf’ı da o vakit yazdım. Talk show’u bitirdiğimiz vakitte Yol Arkadaşım’ı yazdım. Yol Arkadaşım sineması sinemada hatırı sayılır bir gişe yapınca işim uygunca o istikamete hakikat evrildi” diye konuştu.

“Film yazma süreci kendine bütün vakti azap ettiğin bir periyot oluyor” diyen Büyükak, “Yazım sürecinde yazmak dışında öbür bir iş yaptığım vakit kendimi heba ediyorum” biçiminde konuştu.