Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor

tarafından
36
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor

Son dakika haberi! Son dakika gelişmesinin detayları birazdan ntv.com.tr’de…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

“Bugün İstanbulumuzun kıymetli bir sıkıntısını daha çözmek için buradayız. İstanbul Çam Sakura Hastanemizin metrosunu açıyoruz.

İstanbul’u birilerinin ihtiraslarına kurban edemeyiz. Fatih’in emaneti olan bu hoş kentin gün ve gün karanlığı sürüklenmesine seyirci kalamayız. Bu anlayışla, nerede bir eskiklik varsa müdahale ediyor, gereken neyse yapmaktan çekinmiyoruz.

Büyükşehir Belediyesi yapmadığı için asıl sorumlusu becerip işi devam ettiremediği için maalesef bu metro çizgisini Ulaştırma Bakanlığımız devraldı. 3 yılı geçti, bu büyükşehir belediyesi ne yazık ki İstanbul’a bir çivi bile çakamadı. Buna asıl dersi İstanbul 2024’te verecek. 14 Mayıs’ta parlamento seçimlerinde dersini verecek. Bu sınır devralındığında ilerleme yalnızca yüzde 5’ti. Gece gündüz demeden çalışarak 24 ay içerisinde metro çizgisini açılışa hazır hale getirdik. Bugün de sizlerin hizmetine vermenin gururunu yaşıyoruz.

Metro istasyonlarımızın dizaynlarını özgün bir halde gerçekleştirdik. Çam ve Sakura Kent Hastanesi İstasyonu’nunda özel atriyum inşa ettik. Kayaşehir istasyonumuzda yer altında bekleyen yolcularımıza sıcak bir atmosfer sunduk.

Kent merkeziyle Çam ve Sakura Kent Hastanesi ortasında artık ulaşım daha süratli, ekonomik ve inançlı olacaktır. Biliyorsunuz bu kent hastanesi yapılırken oranın yolunu da büyükşehir belediyesi yapmadığı için biz yapmıştık.

İstanbul raylı sistem ağının yüzde 50’den fazlasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız kentimize kazandırmış olacak. Böylelikle, Bakanlığımızın tamamlayıp kentimizin hizmetine sunduğu metro çizgisi uzunluğunu 130 kilometrenin üzerine çıkarıyoruz.”