Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremzedeleri hiç yalnız bırakmadık

tarafından
37
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremzedeleri hiç yalnız bırakmadık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Adıyaman’da gençlerle buluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın buradaki iletilerinden öne çıkanlar şöyle:

“6 Şubat sarsıntılarından beri buralarda olduk. Biz birileri üzere buraları sarsıntı turisti edasıyla gezmiyoruz. Adım adım yapılan her işi takip ediyor, hiçbir gecikmeye mahal olmaması için çalışıyoruz. Cumhur İttifakı’nın mensuplarıyla depremzedelerimizi hiç yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Ülkemizde birileri gençleri küçümseyerek, karamsarlık aşılayarak sizlerle aramızı açmaya çalıştılar. Halbuki biz daima gençlerle yol yürümüş birisiyiz. Onlar gençlerimizi harflerle etiketlendirerek ufuklarına hudut çizmeye çalışırken biz daima gençlerimizin vizyonunu genişletmek için çalıştık.

Sizlerin gözlerindeki ışıltı bizi daha çok uğraşlara girme azmi veriyor. Seçimde sanılanın tersine gençlerden büyük dayanak gördük. Mesleksel eğitimde adeta sessiz bir ihtilal gerçekleştirdik. Kasıtlı halde örselenen mesleksel eğitimi yine hak ettiği yere getirdik. Geçmişte yetişmiş insanlarını dışarıya kaptıran Türkiye’den cazip bir ülke haline geldik. Biz artık sizlerin vaktinin konuklarıyız. Görevim sizlere hayallerinizi en kolay formda hayata geçireceğiniz bir Türkiye bırakmaktır. Vatan topraklarını hangi koşullarda düşmandan kurtardığımızı unutmamalıyız. Cumhuriyetimizin birinci asrı boyunca neler yaşadığımızı hatırımızdan asla çıkarmamalıyız. Çeyrek asır öncesinin Türkiye’si ile bugünkü ortasında çağ farkı var.

Sırf bölgeden istedikleri oyu alamadılar diye depremzedelere hakareti bırakmayan dün milletimize neler çektirdiklerini bilmezsek yarınlara itimatla bakamayız. Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. En büyük yapıtımız de sizlerin hayatın her alanında gelişimine fırsat sağlamak. Meclis’te artık sizin yaşınızda temsilcilerimiz var.”