Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ticari aracını yenileyenlerden ÖTV alınmayacak

tarafından
39
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ticari aracını yenileyenlerden ÖTV alınmayacak

Son dakika haberi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik’te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Yerleşkesi Temel Atma Merasimi’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Gemlik’te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Yerleşkesi Temel Atma Merasimi’ne katıldı. Erdoğan, programa yerli araba Togg ile geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni ticari araca ÖTV muafiyeti getireceklerini açıklarken “Ticari aracını yenileyenlerden ÖTV alınmayacak.” dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konutlarda imal edip bu eserleri satan bireylerin de vergi muafiyeti kapsamına alındığını duyurdu ve muafiyet kapsamını 320 bin liradan 700 bin liraya çıkardıklarını tabir etti.

“TEKNOLOJİ HAMLESİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Togg yalnızca bir araba markası değildir. Birebir vakitte tasarımı, yazılımı ile bir teknoloji atılımıdır. Batarya atağı de bu atılımın en değerli atağıdır. Bu bataryalar yalnızca Togg’ta değil pek çok alanda kullanılan eserlerdir. Şimdiden Bursa’mıza, ülkemize iyi olmasını diliyorum.

Son birkaç ayda ülkemize kazandırdığımız yatırımların yalnızca zekatıyla bile biz bunların hayallerini geride bırakırız.

VERGİ MUAFİYETİ

Evlerde imal ettikleri eserleri internette satanları vergi muafiyeti kapsamına alıyor, muafiyet sonunu 320 binden 700 bin liraya çıkarıyoruz.

Yine geçtiğimiz yıllarda yaptığımız düzenleme ile kolay yöntemde vergilendirilen esnafımızın yararlarını gelir vergisinden istisna tutmuştuk. Berber, terzi, bakkal, manav, taksici, dolmuşçu üzere esnaflarımızdan gelir vergisi almayarak eşi gibisi olmayan bir düzenleme yaptık. Hali hazırda 830 bin esnafımız hem gelir vergisi muafiyetinden yararlanıyor hem de KDV ödemiyor.

ÖTV MUAFİYETİ

Taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, alımlı işletmeciliği, kamyonla ticari nakliyecilik yapan esnafımız tıpkı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek.

Milletimizin canını yakan enflasyonu kalıcı olarak tek haneli sayılara düşürmekte kararlıyız. Üretim maliyetleriyle ilgisi olmayan çok fiyat artışlarının gerisindeki açgözlülerden hesap soracağız.

Ülkemizin endüstrisini, tarımını, gücünü, altyapısını büyütmeden soframıza koyduğumuz ekmeği büyütemeyiz. Türkiye Yüzyılı’yla işte bunu başaracağız

“AİLE VE GENÇLİK BANKASI KURACAĞIZ”

Karşımızdaki cumhurbaşkanı adaylarının ve muhalefetin hepsini üst üste koyun, yalnızca son birkaç yılda, birkaç ayda açılışını yaptığımız projelerin yanına bunlar yaklaşabilir mi?

Karadeniz gazının rezerv bedeli 500 milyar dolarla 1 trilyon dolar ortasında hesaplanan bu gazın ülkemize sağlayacağı çıkarla geleceğimize yatırım yapacağız.

Aile ve gençlik bankası kuracağız. Gayemiz aile kurumunu güçlendirecek çalışmaları buradan finanse edeceğiz. Mesken hanımlarının primlerinin üçte birini buradan karşılayarak emekli olmalarını sağlayacağız.

KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ

Bay bay Kemal ise Londra’nın tefecilerinden 300 milyar lira getirecekmiş. Yok bu türlü bir şey. Gençlerimize dayanak vereceğiz. İstihdamlarını bu kaynakla kolaylaştıracağız. Teşebbüsçü gençlerimizin de yanında olacağız. Gönül huzuru ile yuvalarını kurmaları için 2 yıl ödemesiz faizsiz 150 bin lira kredi ile evliliklerini teşvik edeceğiz.