Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkevi’ne saldıran teröristi bulup gereğini yapmanız lazım

tarafından
36
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkevi’ne saldıran teröristi bulup gereğini yapmanız lazım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da düzenlenen Büyük Rumeli Buluşması programında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Dosta itimat aşılayan dik duruşunuz için sizlere teşekkür ediyorum. 14 Mayıs seçimlerindeki dayanağınız için teşekkür ediyorum. 28 Mayıs’ta sandıktan çıkacak sonucun muştusunu veren sevginiz için her birinize başka farklı teşekkür ediyorum.

Osmanlı’nın adalet sancağı altında huzurla yaşayanlar son deva olarak cumhuriyet topraklarına sığındı. Türkiye başı dara düşen her kardeşine iyilik yurdu oldu. Kaç atakları göğüsleyerek Türkiye’yi bugünlere getirdik. Batı Trakya’dan, Balkanlar’dan gelen kardeşlerimiz bu ülkenin göçmeni değil asli evladıdır. Sizlerin dedeleri, ataları ana yurtlarına geldiler. Birbirimize sarıldık, kucaklaştık. Türkiye üzere bir yuvamız olduğu için Allah’a ne kadar şükretsek azdır.

Lafa gelince insan hakları ismine mangalda kül bırakmayanlar Avrupa’nın göbeğinde kültür katliamına dur demediler. Rumeli’den yükselen feryatlara sağır kesildiler. En son Bosna savaşında olduğu üzere binlerce insanın kaltedilği soykırımları bile hiçbir şey yapmadan tribünden izlemeyi seçtiler. Bunlar katillere yolu açarak onlara yardımcı oldular. Müslüman’ın Türk’ün hakkı ve hayatı olunca daima üç maymunu oynadılar. Bugün de terör örgütlerine kol kanat gererek mescitlere saldırılmasına göz yumarak değişen hiçbir şey olmadığını ortaya koyuyorlar.

Şimdi Avrupa’da PKK baktı ki iş berbata gidiyor seçmenlere saldırmaya başladılar. Yetmedi, ABD’de BM karşısındaki Türkevi’ne saldırdılar. Hani siz demokrattınız. Türkevi’ne saldırmak size ne kazandırır. Haydi bakalım çabucak hızla teröristi bulmanız lazım, gereğini de yapmanız lazım. Benzeri durum Türkiye’de olsa buna nasıl bakacaksınız. Türkevi’nin camlarını levyeyle kıran bu teröristi bulmanız gerekiyor.