Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Lideri Özdağ ile görüştü

tarafından
36
Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Lideri Özdağ ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci çeşidi önesinde ağır görüşme trafiği yaşanıyor.

Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, birinci olarak Adalet Partisi Genel Lideri Vecdet Öz ile görüşme gerçekleştirdi.

Adalet Partisi birinci cinste Cet İttifakı’nda yer alıyordu. Adalet Partisi Genel Yönetim Konseyi daha evvel Kılıçdaroğlu’na dayanak kararını açıklamıştı.

KILIÇDAROĞLU: VATANSEVERLERİ SANDIĞA DAVET EDİYORUM

Görüşme sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Var olma-yok olma uğraşı veriyoruz. Hepimizin sorumluluğu var. Kamplaşmadan ayrılan birbirini kucaklayan bir Türkiye hepimizin temel maksadı. Bu artık referanduma dönüşmüş durumda. Artık bu yapının sistemin değişmesi lazım. Niyet özgürlüğünün, yargı bağımsızlığının gelmesi lazım. Bütün vatanseverleri sandığa davet ediyorum.” dedi.

Adalet Partisi Genel Lideri Öz (solda), Kılıçdaroğlu’na takviyesini açıkladı.

ÖZ: KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEYECEĞİZ

Adalet Partisi Genel Lideri Öz de şunları söyledi: “Ata İttifakı’nı kurmuştuk, Zafer Partisi ile birlikte. Cet İttifakı maçın birinci yarısında vazifesini yaptı. Sinan Oğan beyefendisi teklif ettik geldi, yüzde 5’te kaldı. İkinci cinse kalan iki ittifak vardı. Demokrasinin devam etmesi için kararımızı verdik. Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun şahsına dayanak kararı çıktı. Bu karar oybirliğiyle çıkmıştır. Seçim Türkiye’nin bahtını belirleyecektir. Cet İttifakı’na takviye verenlere sesleniyorum. Biz bir muhalefet hareketiydik. Dayanak vereceğiz.”

ÜMİT ÖZDAĞ İLE GÖRÜŞTÜ

Kılıçdaroğlu, daha sonra akşam saatlerinde Zafer Partisi Genel Lideri ile bir görüşme gerçekleştirdi.