Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının (DYK) 2. devir ortak imtihanı yapıldı

tarafından
28
Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının (DYK) 2. devir ortak imtihanı yapıldı

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının 2. periyot ortak imtihanı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya nazaran, DYK Ortak İmtihanı çevrim içi ortamda öğrencilere kişiselleşmiş eğitim, öğretmenlere ise öğrencilerini izleme imkanı sunmak maksadıyla kurulan Öğrenci/Öğretmen Takviye Sistemi (ods.eba.gov.tr) üzerinden düzenlendi.

Söz konusu çalışmada 6, 7, 10 ve 11’inci sınıf seviyesinde kurslara katılan toplam 1037 okuldaki yaklaşık 21 bin öğrenci örneklemde yer aldı. Örneklem seçimi, hafta sonu destekleme ve yetiştirme kurslarına devam eden öğrenciler temel alınarak yapıldı.

Süresi 40 dakika olarak belirlenen imtihan 6’ncı sınıf seviyesinde Türkçe matematik, fen bilimleri, 7’nci sınıf seviyesinde toplumsal bilgiler, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, 10’uncu sınıf seviyesinde Türk lisanı ve edebiyatı, matematik, tarih, ideoloji ve 11’inci sınıf seviyesinde Türk lisanı ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve coğrafya derslerinden yapıldı.

DYK İzleme ve Kıymetlendirme Ortak İmtihanı kapsamında toplam 16 farklı test hazırlanırken, testler çoktan seçmeli sorulardan oluştu.

Sınava çevrim içi katılan öğrenciler, imtihan bitiminde sonuçlarına anında ulaşırken öğrencilere imtihan sonucuna nazaran kişisel karne iletiliyor.