Zonguldak’ta cinsel istismara uğrayan çocuğun vefatına 4 tutuklama

tarafından
30
Zonguldak’ta cinsel istismara uğrayan çocuğun vefatına 4 tutuklama

İstasyon Mahallesi’nde annesi M.Ö. markete gittiği sırada F.S. (25) tarafından cinsel istismara uğrayan ve dövülen 2 yaşındaki N.Ö’nün hayatını kaybetmesine ait gözaltına alınan anne M.Ö. ile zanlılar M.G. Ö.C. ve C.S’nin emniyetteki süreçleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 şüphelinin ise emniyetteki süreçleri sürüyor.

İstasyon Mahallesi’nde 18 Mayıs’ta, daha evvelce tanıştığı M.Ö’nün konutuna giden F.S, bayanın 8 yaşındaki kızıyla markete gitmesinin akabinde 2 yaşındaki kızı N.Ö’ye cinsel istismarda bulunduğu ve çocuğun başını duvara vurduğu argümanıyla takımlarca gözaltına alınmıştı.

Zonguldak Bülent Ecevit Hastanesi’nde kaldırılan çocuk, yapılan müdahaleye karşın kurtarılamamış, 8 yaşındaki ablası ise müdafaa altına alınmıştı.

İfadesinde cinsel istismar ve darp kabahatini itiraf eden kuşkulu F.S, çıkarıldığı mahkemece “çocuğa nitelikli cinsel istismar” ve “kendini savunamayacak durumda bulunan bireye karşı taammüden öldürmeye teşebbüs” kabahatinden tutuklanmıştı.

Öte yandan Çaycuma Sulh Ceza Hakimliğince soruşturma kapsamında yayın yasağı getirilmiş, kararda, N.Ö’ye cinsel istismarda bulunan şüphelinin, “yaşı küçük mağduru tasarlayarak öldürmeye teşebbüs ettiği” ve “soruşturma kapsamında N.Ö’nün 8 yaşındaki ablasının da emsal formda cinsel istismara uğradığı” bilgisine yer verilmişti.