Ekrem İmamoğlu’na Erzurum mitinginde taşlı atak | Siyasilerden arka arda yansılar

tarafından
37
Ekrem İmamoğlu’na Erzurum mitinginde taşlı atak | Siyasilerden arka arda yansılar

İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu ve kendisini dinlemeye gelen vatandaşlar, dün Erzurum mitingi sırasında bir kümenin taşlı saldırısına uğradı. İmamoğlu, taşlardan müdafaaların açtığı şemsiyeyle korundu. Lakin mitinge katılanlardan yaralananlar oldu. Olayın akabinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda konuşan İmamoğlu, duruma reaksiyon gösterdi. İmamoğlu, “Bu taşlar kardeşliğimize atılmıştır.” dedi.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na Erzurum’da düzenlenen taşlı saldırıyı, “Amaçları insanları korkutmak. Sandıktan uzak tutmaktır. Türkiye itifalini koruyacak. 14 Mayıs’a odaklanın. Diğer her şey teferuattır. Ekrem evladıma geçmiş olsun. Ülkeye değişim getirmenin beledi vardır. buna da hepimiz hazırız.” kelamlarıyla kınadı.

İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener de Twitter’dan “Ne Ekrem kardeşimi, ne beni, ne de Millet İttifakı’nın hiçbir üyesini bu halde korkutamazsınız. Biz bu seçimi sükûnetle kazanacağız!” bildirisini paylaştı.

Taşlı taarruza, AK Parti ve Beştepe’den de reaksiyon geldi.

NTV yayınına katılan Ömer Çelik, “Prensip olarak siyasete dönük her türlü şiddete karşıyız. En kıymet verdiğimiz bahis siyasetin özgür olmasıdır. Bu sebeple rastgele bir şiddet olayı bizim tarafımızdan reddedilir. Siyaset ve siyasetçiye dönük bir şiddetin mazur görülmesi olamaz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın da Erzurum’da yaşanan olaylara ait, “Esnaf ziyareti mitinge dönüşmüş. Bu türlü olunca bir küme taşlarla saldırmış. Bu kabul edilebilir şey değil. Bunu bütün Erzurumlulara yüklemek de güzel değil. Tam olayı aydınlatmak için valilik çalışma yapıyor” açıklamasını yaptı.

Saldırı, NTV yayınına konuk olan MHP İstanbul Milletvekili ve 2. Bölge Adayı Celal Adan’ın da gündemindeydi.

Adan, “Güvenlik kıymetleri alındı. Alınmasa daha değişik şyler olabilir. Bu olay Türk siyasetine leke getirecek bir olay değildir. Orada herkesin kendini Türkiye’nin her yerinde söz etmesinin gerçek olduğuna inanıyorum. Bu tip reaksiyonları yanlışsız bulmuyorum.” değerlendirrmesinde bulundu.