Kuzey Kore’den mahkumlara sıkı takip: Kuşkulu hareketlere yönelik vur buyruğu

tarafından
31
Kuzey Kore’den mahkumlara sıkı takip: Kuşkulu hareketlere yönelik vur buyruğu

Merkezi Güney Kore’de bulunan Daily NK sitesinin isminin açıklanmasını istemeyen Kuzey Koreli bir kaynağa dayandırdığı haberine nazaran, Kuzey Koreli yetkililer, “ülkedeki karmaşık politik şartlar” münasebet gösterilerek, cezaevlerinde aile ziyaretlerinin durdurulması buyruğunu verdi.

Kaynak, “Düşmanlarının savaş çığırtkanlığı nedeniyle halkın orduya katılmak için örgütlendiğini”, münasebetiyle bu karmaşık ortamda cezaevlerindeki disiplinin sıkılaştırılması buyruğunun verildiğini tabir etti.

Hükümete karşı “yıpratıcı ve isyankar” hallere sahip mahkumların tespit edilerek acil yahut savaş durumlarında “tasfiye” edilecekler listesine alındığını belirten kaynak, “Dolayısıyla yetkililer, bu karmaşık politik kaidelerde mahkumların aile ziyaretlerinin yapılmasına müsaade verilemeyeceği kanısına vardı.” dedi.

ŞÜPHELİ HAREKETLERE “VUR EMRİ”

Kaynak, günlük tarım işleri için alana gönderilen mahkum sayılarında da azaltmaya gidildiğini, geri kalan mahkumların ise hücrelerinde sosyalist sistemi öğrenmek için eğitime tabi tutulduğunu söyledi.

Tarlalarda çalıştırılan mahkumlardan kuşkulu hareketlerde bulunanlara yönelik “vur emri” de verildiğini aktaran kaynak, aileler tarafından mahkumlara gönderilen paketlerin kabulüne ise denetim edilmek kuralıyla şimdilik müsaade verildiğini kelamlarına ekledi.