Eski İtalya Başbakanı Berlusconi ağır bakımda

tarafından
42
Eski İtalya Başbakanı Berlusconi ağır bakımda

Eski İtalya Başbakanı ve halihazırda iktidar ortağı Forza Italia (FI) Partisi’nin başkanı Silvio Berlusconi’nin bir hafta ortadan sonra tekrar hastaneye kaldırıldığı ve ağır bakımda tutulduğu bildirildi.

İtalyan basınında çıkan haberlere nazaran, 86 yaşındaki başkan, kardiyovasküler meseleler sebebiyle bu sabah saatlerinde Milano’daki San Raffaele Hastanesinde kalp-damar cerrahinin ağır bakım ünitesine kaldırıldı.

Berlusconi’nin bu geceyi hastanede geçireceği, gelecek birkaç gün daha hastanede kalmasının beklendiği belirtildi.

“DURUMU STABİL, KAYA GİBİ”

Rahatsızlığı sebebiyle Berlusconi’nin aile üyeleri, partisinden yetkililer, San Raffaele Hastanesine geldi.

Kardeşi Paolo Berlusconi, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Durumu stabil, kaya üzere. Bizimki güzel. Bu sefer de başaracak.” dedi.

Başbakan Giorgia Meloni de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Milano’daki San Raffaele hastanesine kaldırılan Silvio Berlusconi’ye acil şifalar, içten ve sevgi dolu güzel dileklerimi gönderiyorum. Haydi Silvio.” tabirlerini kullandı.

Berlusconi’nin partisi Forza Italia Koordinatörü ve Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani de NATO toplantısı için bulunduğu Brüksel’den yaptığı açıklamada, “Silvio Berlusconi, konuşuyor. Daha evvelki sorun çözülmediği için hastaneye kaldırıldı.” yorumunu yaptı.

Berlusconi’nin partisi FI’nin de modülü olduğu sağ koalisyon iktidarı ortaklarından Lig Partisi başkanı tıpkı vakitte Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Matteo Salvini de Facebook hesabından “Haydi Silvio, İtalya seni bekliyor.” paylaşımında bulundu.

Bu ortada, Eylül 2022’de 9 yıl ortadan sonra yine Senatör seçilen Berlusconi’nin ismi bugün Senato’daki bir yoklama sırasında geçince senatörler kendisine alkışlarıyla takviye bildirisi gönderdi.

Berlusconi’nin 27 Mart’ta denetim amaçlı San Raffaele Hastanesine kaldırılmış, üç gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilmişti.

Deneyimli siyasetçi, daha evvel Ocak 2022’de San Raffaele Hastanesine yatmış ve denetimler için 8 gün burada kalmıştı.

COVID’E YAKALANMIŞTI

İtalya’da 1994 ile 2011 yılları ortasında toplamda en uzun müddet başbakanlık yapan isim olan Berlusconi, Eylül 2020’de Covid-19’a yakalanmış, iki haftalık dertli bir tedavi sürecinin akabinde iyileşebilmişti. Berlusconi, hastane çıkışında “Bu sefer de atlatmayı başardım.” demişti.