Muharrem İnce’ye teklif yapıldı mı? Kılıçdaroğlu’ndan açıklama

tarafından
41
Muharrem İnce’ye teklif yapıldı mı? Kılıçdaroğlu’ndan açıklama

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk canlı yayınında gündemi kıymetlendirdi.

MUHARREM İNCE’YE TEKLİF YAPILDI MI?

Kılıçdaroğlu’na, Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce’nin “Bize bir teklif yapılmadı” halindeki kelamları soruldu.

CHP başkanı, “Görüşmeden evvel teklif yapıldı. Ben detaya girmek istemem. Teklif yapıldı ancak üzerinde uzlaşılamadı. Doğrusunu isterseniz üzüldüm tabi ancak ben sonuçta Muharrem Beyin kanılarına hürmet göstermek zorundayım.” diye konuştu.

İNCE’NİN ADAYLIĞI OYLARI BÖLER Mİ?

Kılıçdaroğlu’na Muharrem İnce’nin aday olmasının oylarda bölünmeye neden olacağı savları da soruldu.

Kılıçdaroğlu, “Ben birinci cinste sonucu alacağımıza inanıyorum. Zira sonuçta sağduyu galip gelecek. Son düzlüğe girildiğinde seçmenin sağ duyusuna güveniyorum. O sağduyu içinde hareket edecektir.” yorumunda bulundu.

SECCADEYE BASMA GÖRÜNTÜLERİ

Seccadeye basma manzaraları üzerinden yaşanan tartışmaları da pahalandıran Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

“Biz yerde bir seccade olduğunu farketmedik. Burada yanlışımız var farkedilmesi lazımdı. Bir de şu var biz siyasetçiler yere çok az bakarız, daima karşıya bakarız. Genelde muhafaza uyarır ‘Efendim kaldırım var, çukur var’ diye. Ben samimi bir müslümanım. Herkesin inancına, kimliğine hürmet duyarım. Benim kalkıp da onu gerekçelendirip öteki şeylerle örtmeye çalışmam olmazdı. Evet samimi müslümanlara sığınıyorum. Bir eksiğimiz, yanlışımız vardı evet yanlışsız.”

MİLLET İTTİFAKI’NIN VAATLERİ

Millet İttifakı’nın vaatlerine de değinen Kılıçdaroğlu, Biz iktidara geleceğiz, cumhurbaşkanlığını kazanacağız ve bu ülkeyi en geç 1 yıl içerisinde rahat nefes alır hale getireceğiz. 3 ay içerisinde vize meselesini bitireceğiz. Türkiye’de her vatandaş artık Avrupa Birliği (AB) ülkelerine vizesiz gidecek. AB’nin öngördüğü bütün demokratik kuralları ülkemize getireceğiz.” diye konuştu.