EYT’liler birinci maaşını ne vakit alacak? Bakan Alim’den açıklama

tarafından
36
EYT’liler birinci maaşını ne vakit alacak? Bakan Alim’den açıklama

Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, Ülke TV canlı yayınında Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT) birinci maaşlarını ne vakit alacağı ve minimum fiyata artış olup olmayacağına ait merak edilenleri yanıtladı.

EYT’LİLERİN BİRİNCİ MAAŞI

Mart ayında EYT için başvuran herkesin nisan ayında maaşlarını alacacağını belirten Bakan Alım, “EYT maaş bağlanma işinde çalışan SGK işçisinin fazla mesaini artırdık. Mart ayında EYT için başvuran herkes nisan ayında maaşlarını alacak. Hangi gün bağlanırsa o ay içerisinde alacak. Bir hak kaybı yok. İkincisi biz bu fazla mesaiyle çalışmayı hızlandırıyoruz. Mayıs ayında bütün müracaat edenlerin maaşları ödenmiş olacak.” dedi.

Ortalama her ay maaş bağlanan emekli sayısının 35 bin civarında olduğunu söyleyen Bakan Alım, “Şu anda bağlanan süreci tamamlanmış sayı 250 bin. Bağlandığı gün alacaklar maaşlarını. Devletimiz bu mevzunun kaynağını ayırmıştır. EYT’lilerimizin, emekliliği hak edenlerin maaşları, ikramiyeleri yatacaktır. Biz mayıs ayı içerisinde tamamının maaşlarını ödeyeceğiz.” diye konuştu.

EMEKLİ MAAŞINDAKİ ARTIŞ

Şehit, gazi, dul ve yetimlerin maaşlarını taban fiyat seviyesine getirdiklerini hatırlatan Bakan Alım, “Güneydoğu’ya gittiğimizde daha çok korucu aileleri yahut korucu dernekleri onların talepleriyle karşılaşmıştım. Onların dernek liderlerine kelam vermiştim. Dün onu da çözdük onların da emeklilerin de maaşlarını 7 bin 500 TL yaptık. O aileler millet için ülke için her şeylerini vermiş aileler. Toplumsal devlet bütün bunlara hassasiyetle yaklaşması gereken anlayışa sahip olmalıdır.” tabirlerini kullandı.

ASGARİ FİYATA ARTIRIM YAPILACAK MI?

Bakan Alim’e taban fiyata artırım yapılıp yapılmayacağı sorusu da yöneltildi. Alım, “Asgari fiyatı düzenlerken çeşitli koşullara bakıyoruz. Birincisi enflasyon. Alım gücünün azalması. Enflasyondaki iniş devam eder lakin hayat pahalılığı sürerse bakarız ve taban ücretliyi koruyacak düzenlemeyi Temmuz’da yaparız.” cevabını verdi.