‘Hayvan terbiyecisi’ palavrasıyla cinsel taarruz teşebbüsüne 10 yıl mahpus cezası

tarafından
30
‘Hayvan terbiyecisi’ palavrasıyla cinsel taarruz teşebbüsüne 10 yıl mahpus cezası

Amir Sharif Rad, geçen yıl bir kafede omzunda taşıdığı iguanayı sevmeye gelen E.C. ile tanıştı. Rad, E.C.’ye kendisini hayvan terbiyecisi olarak tanıttı.

Bunun üzerine E.C., yavru kedisinin sahiplendirilmesi için Rad’dan yardım istedi. Kediyi alıp, bir sahip bulduğunu söyleyen Rad, daha sonra kişinin vazgeçtiğini belirtti. Rad, akabinde kediyi alması için E.C.’yi konutuna çağırdı.

İddiaya nazaran; Rad, meskenine gelen E.C.’ye cinsel akın teşebbüsünde bulundu. Konuttan kaçan bayan, polise gidip, şikayetçi oldu. Kuşkulu hakkında ‘nitelikli cinsel akına teşebbüs’ ve ‘cebir, tehdit yahut hile kullanarak cinsel emelle kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma’ suçlamalarıyla dava açıldı. Rad’ın tutuklu yargılanmasına karar verildi.

“AĞZIMI KAPATIP, BAŞIMI YUMRUKLADI”

Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına; tutuklu Rad ile şikayetçi E.C. katıldı. Sanıktan şikayetçi olduğunu belirten E.C., “Bana kendisini hayvan terbiyecisi olarak tanıtıp, benimle arkadaşlık kurdu. Yavru kedilerimden birini kendisine verdim. Olay akşamı yavru kedinin birini geri vermek isteğini belirtip, kedi kabıyla gelmemi istedi. Ben de kapla konutuna gittim. Meskene gelip, bütün odalara baktığımda yavru kedi yoktu. Bana cinsel taarruzda bulunmaya başladı. Bağırmamı engellemek için ağzımı kapatıp, başımı yumrukladı. Ben de olayın gerçek olduğunu polislere ve tabiplere göstermek için yüzünü tırnaklarımla çizdim. Kaygı dolu anlar yaşadım. Tecavüzü başaramayınca fırsat bulup, konuttan kaçıp polise gidip, şikayette bulundum” dedi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ: CİNSEL TAARRUZDA BULUNMADIM

“E.C. ile bir kafede tanıştık. Benim omzumdaki iguanayı çok sevdi ve benimle arkadaşlık kurdu. Kendisinde yavru kedilerin olduğunu, sahiplendirmek istediğini söyleyip, benden yardım istedi. Ben de kabul ettim. Yavru kedilerden birini sahiplendirdim. Ancak sahiplenen kişi, kediyi geri vermek isteyince E.C.’yi hayvanı alması için konuta davet ettim. Katiyen konutumda kendisine cinsel taarruzda bulunmadım. Bağırmaması için de yumruklamadım.”

​Savunmaların akabinde mahkeme heyeti, kabahatin teşebbüs kademesinde kalması nedeniyle sanığı 10 yıl mahpus cezasına çarptırdı.