Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gabar terörle değil, petrol zenginliğiyle anılacak

tarafından
33
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gabar terörle değil, petrol zenginliğiyle anılacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan, Van’da düzenlenen mitingde konuşuyor.

”GABAR” MESAJI

Erdoğan, Şırnak’ta terörden temizlenen Gabar Dağı’nda keşfedilen günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip yeni petrol rezervini hatırlatarak ”Bundan sonra Gabar terörle anılmayacak, bundan sonra Gabar, o bölgede farklı bir petrol zenginliğiyle anılacak.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Biz her şeyden evvel Van’ı terör örgütünün tasallutundan kurtardık. Terör örgütünün başını hudutlarımızın dışlarındaki inlerinde de ezdik. Kardeşlerim, devletinize inancın, bize itimadın, huzurunuza ve namusunuza göz diken terör örgütü bir daha kılınıza bile ilişemeyecek. Bundan sonra Gabar terörle anılmayacak, bundan sonra Gabar, o bölgede başka bir petrol zenginliğiyle anılacak.

”BİZİM DİNİMİZDE TÜRK, KÜRT, ARAP AYRIMI YOK”

Bizim dinimizde Türk, Kürt, Arap ayrımı yok. Biz yalnızca Allah için seviyoruz. Diyarbakır annelerinin acısını biliyorsunuz değil mi? Bunları Kandil’e kimler kaçırdı? Bunlar ‘Biz Kürt’üz.’ diyorlar. Bunların Kürtlük ile alakası yok. Bunlar yalnızca vahşet kusuyor. CHP gelip de burada miting yapabilir miydi? Kiminle yaptılar? Artık bu hesabı sormak lazım. CHP’ye takviyelerini ‘Dişe diş kana kan.’ diyerek tabir edenlerin kederi Van olabilir mi? 85 milyon vatandaş, tarihinin en inançlı, huzurlu, rahat, müreffeh periyodunu yaşarken, Türkiye’yi eski karanlık günlerine döndürmenin kime yararı var?

”AİLELERİMİZE LEKE SÜRÜLMESİNİ ASLA KABUL ETMİYORUZ”

CHP, YETERLİ Parti, HDP LGBT’ci mi? Ancak AK Parti’nin kitabında, MHP’de Cumhur İttifakı’nda LGBT yok. Zira biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz. Ailelerimize leke sürülmesini asla kabul etmiyoruz.

”51 KÜRT KARDEŞİMİZİN CANINA KIYANLARA CEZAEVİNDEN ÇIK DEMEYİZ”

Selo Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimin vefatına neden oldu. Bay bay Kemal ‘Gelince onu çıkaracağız.’ diyor. Bu insanlık sıkıntısı. Lakin biz iktidarda olduğumuz sürece adalet yerini bulacaktır. Biz iktidarda olduğumuz sürece 51 Kürt kardeşimizin canına kıyanlara biz cezaevinden çık demeyiz. Hepsi hesabını ödeyecek.

6’LI MASAYA TENKİT: YÜRÜMEYE YENİ BAŞLAYAN ÇOCUKLARIN KULLANDIĞI ÖRÜMCEĞE BENZEDİ

Bu masa yürümeye yeni başlayan çocukların kullandığı örümceğe benzedi ne tarafa iterseniz o tarafa gidiyor. Kılıçdaroğlu’nun misyonu mutfakta görüntü çekmek sahnede kalp yapmak. 6 artı 1 reis etmiyor. Bugün ülkemizi Suriyelileştirmek için can atan bunlar değil mi? 14 Mayıs’ta tercihinizi inanç huzur içinde yoluna devam etmesini isteyen bizimle; yine koalisyon baskı zulüm peşinde koşanlar ortasında yapacaksınız. Geçmişlerini ve kendilerini inkar değerine düşmüşler Kılıçdaroğlu’nun peşine, nereye gerçek gittiklerini bile bilmiyorlar. Şayet 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı hayalimize sahip çıkmazsak, bu zihniyet ülkenin zirvesine kara bulut üzere çökecek.

”GABAR’DAKİ PETROLÜ VATANDAŞIMIZA EN UYGUN KURALLARDA VERECEĞİZ”

Şu anda 50 bin Vanlı kardeşim alanda. Yol boyunca gelenler hariç. Demek ki 9 gün sonra sandıkları benim Vanlı kardeşim patlatacak. Karadeniz’de gaz Gabar’da petrol buluruz ‘Milleti kandırıyorsunuz.’ derler. Gabar’daki petrolü de inşallah vatandaşımıza en uygun koşullarda vereceğiz.

”BUNLARA VERİLEN MİSYON KARADENİZ GAZININ VANASINI KAPATMAK, GABAR PETROLÜNÜN ÜZERİNE BETON DÖKMEK”

İstanbul susuzdu, çöp, çukur çamurdu. İstanbul’u, İstanbul bu kardeşiniz yaptı. Bunla tembel nasipsiz bunları önüne 5 keçi katsanız akşama hepsini kaybedip gelecek kadar da maharetsiz. Hepsinin ortak özelliği başarısızlıktır batırmaktır. Allah koruma ülkenin başına gelseler yarın memur emekçi ay sonunda maaşını alıp almayacağını bilemeyecek. Zati bunlara verilen vazife Karadeniz gazının vanasını kapatmak, Gabar petrolünün üzerine beton dökmek. Bay bay Kemal ‘S-400’leri depoya alacağız.’ diyor. Bay bay Kemal en güçlü savunma silahının depolara kaldırılmasına bu millet asla müsaade etmeyecektir.”