İnce Millet İttifakı’nı destekleme koşulunu açıkladı

tarafından
34
İnce Millet İttifakı’nı destekleme koşulunu açıkladı

Memleket Partisi Genel Lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Sözcü TV’nin konuğu oldu.

Canlı yayında soruları cevaplayan İnce tekrar Millet İttifakı’na yüklendi, kendisine yöneltilen tenkitlere de cevap verdi.

İnce, “Babacan ve Davutoğlu ittifaktan çıksın o vakit destekleyeceğim. Cumhurbaşkanı yardımcılığı filan istemiyorum. At ikisini kenara. Var mı bundan daha düzgün teklif? Üç tane cumhurbaşkanı yardımcısı olsun Akşener, İmamoğlu ve Yavaş. Ben gereğini yapacağım” diye konuştu.

İnce ayrıyeten, kendisine görüntü ile Kılıçdaroğlu’nu destekleme daveti yapan Türkiye Emekçi Partisi (TİP) Genel Lideri Erkan Baş’a da cevap verdi.

İnce, “Erkan Baş kaale almadığı bir adama neden ‘Destekle’ diyor. Ben de kendisini kaale almıyorum. Ben de ona bir teklifte bulunayım. O da üçüncü bölgede adaylıktan çekilsin bizim adayımızı desteklesin” dedi.

İnce’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Sayın Kılıçdaroğlu, Babacan’ı Yüksek Divan’dan kurtarıyor. Ben unsur ittifakını savunuyorum. Suriyelileri göndereceğim diyor. Yahu Esad ile en son konuşan kişi Davutoğlu değil mi? Emevi Camii’nde namaz kılacağız demedi mi?

Süleyman Şah Türbesi’ni kim kaçırdı? Davutoğlu. Süleyman Şah Türbesi’ni kaçıranı cumhurbaşkanı yardımcısı yapıyor. Ben buna inanmıyorum. Umudun bildirgesini yayınladım. 20 dakikası vaatlerim. 25 dakika Erdoğan’ı eleştirdim. 1 dakikası yalnızca muhalefeti eleştirdim.

Ali Babacan bakanken kamu bankaları kime bağlıydı? Bunun getirdiği takımların yüzde 80’ini FETÖ’den açığa alınmış. Bunlar kurtarıcı olacak. Oyları 1 bile yok. Ben referandumda boğazım yırtılana kadar hayır dedim, bunlar imza verdi. Bunlar vatan kurtarıcısı ben Saray’ın adamıyım o denli mi?

“CUMHURBAŞKANI YARDIMCILIĞI İSTEMİYORUM”

Bugün berbat fakat siz diyorsunuz ki sıtmaya razı olalım. Babacan ve Davutoğlu ittifaktan çıksın o vakit destekleyeceğim. Cumhurbaşkanı yardımcılığı filan istemiyorum. At ikisini kenara. Var mı bundan daha yeterli teklif. Üç tane cumhurbaşkanı yardımcısı olsun Akşener, İmamoğlu ve Yavaş. Ben gereğini yapacağım.

Mahir Ünal ile natürel görüştüm. Elbistan’da bir kişi ziynet eşyam var benim dedi. Ben de Yetenekli Ünal’ı aradım çabucak. Bir arada küme lider vekilliği yaptım. 6 saatlik bir görüşmem yok.

Erkan Baş kaale almadığı bir adama neden ‘Destekle’ diyor. Ben de kendisini kaale almıyorum. Ben de ona bir teklifte bulunayım. O da üçüncü bölgede adaylıktan çekilsin bizim adayımızı desteklesin.

Kavala ve Demirtaş’ın adil yargılanmadığını düşünmüyorum. Uçakları satacağım. Saray’ı birinci bine girmiş öğrencilere vereceğim AR-GE merkezi yapacağım. Marmaris’teki yazlık sarayı da engelli çocuklara vereceğim.

İlk işim Kızılay Lideri’ni misyondan almak olacak. Diyanet İşleri Lideri’ni da vazifeden alacağım. Varlık Fonu’nu kapatacağız. İrtibat Başkanlığı’nı kapatacağız. Millet İttifakı’nın 2 bin 500 unsurluk bildirgesini okumadım lakin itirazım var.”