Soylu “siyasi darbe” kelamlarını yineledi

tarafından
31
Soylu “siyasi darbe” kelamlarını yineledi

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Süleyman Soylu, Habertürk canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Soylu, “14 Mayıs siyasi darbe girişimidir’ kelamlarına ait soruya şu karşılığı verdi: “Neresi yanlış bunun? Darbeyle yapamadıklarını seçimle yapmak istiyorlar. Erdoğan ABD’nin kurduğu sistemi tasfiye etti” dedi. ABD Lideri Biden’ı işaret eden Soylu, “Biden bu konuşmasında diyor ki, ‘bundan evvel yaptıklarımızı beceremedik’ diyor. ‘Şimdi biz bu işi Türkiye’deki tüm muhalifleri bir ortaya getirerek 2023 seçiminde bunu sağlamalıyız’ diyor. Bunu bir gazeteci söylemiyor, Amerikan lideri söylüyor. Darbeyle değil de seçimle diyor”

“YSK’YA PARALEL YAPI SAVI UYDURMA”

İçişleri Bakanı, CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Lider Yardımcısı Muharrem Erkek’in “İçişleri Bakanlığında YSK’ya paralel bir yapı kurulduğunu tespit ettik” açıklamasına dair ise “Aplikasyon falan kelam konusu değil. Bunların hepsi uydurmadır. 601 bin polisimiz, jandarmamız, kıyı güvenliğimiz çalışacak. Seçmenin yüzde 1’i yapıyor. Aplikasyon olsa birisi çıkıp ‘ben uygulama var’ der” diye konuştu.