Jorge Jesus’tan istifa sorusuna karşılık

tarafından
45
Jorge Jesus’tan istifa sorusuna karşılık

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Yukatel Kayserispor’u 4-1 yenerek yarı finale çıkan Fenerbahçe’de Teknik Yönetici Jorge Jesus, son Beşiktaş maçının psikolojilerini bozmadığını ve bugün alanda yeterli bir yanıt verdiklerini söyledi.

Ülker Stadı’ndaki maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Jesus, maçla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bugün Fenerbahçe’nin galip gelmesi kıymetliydi yarı finale çıkabilmek için. Zira Türkiye Kupası da bizim gayelerimizden biri. Bir de tıbbın yanına kaliteli oyunu da ekleyebilirsek bizim için çok daha düzgün olacaktı ki bu gerçekleşti. Birinci yarıda uygun oynadık ikinci yarıda ondan daha düzgün bir performans sergiledik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Zira ligde oynadığımızı son maçta istemediğimiz bir sonuç almıştık. Ancak bu sonuç ruhsal olarak bizi bozmadı. Oyuncularım bugün alanda yeterli bir karşılık verdi.

Hocalar ve futbolcular bilirler ki futbolda bu usul beklenmedik olaylar olabiliyor. Barcelona kendi konutunda Real Madrid’e 4-0 yenildi. Liverpool daha evvel Manchester United’i 7-0 yenmişti. Futbolda bu biçim şeyler olabilir ve herkese oluyor. Münasebetiyle bazen elimizden bir şey gelmiyor fakat oyuncularımı tebrik ediyorum.”

“FENERBAHÇE İÇİN RENKLİ BİR GECEYDİ”

Fenerbahçe için özel bir gün olduğunu vurgulayan Jesus, “Sadece futbol kulübü değil Fenerbahçe, birçok branşı var. Basketbol grubumuz da Avrupa Ligi’nde kazandı. Ben basketbolu çok severim, pek çok maça da gittim. Bayan voleybol grubu da serinin birinci maçını kazandı. Bugün Fenerbahçe için renkli bir geceydi.” diye konuştu.

“BİZİM İÇİN HİÇBİR AMAÇ BİTMİŞ DEĞİL”

Jesus, “Derbi yenilgisinin akabinde istifayı düşündünüz mü?” sorusuna karşılık, Fenerbahçe’ye muhakkak amaçlarını gerçekleştirmek için geldiğini ve süreçte Lider Ali Koç’un kendisine taraftarların büyüklüğünden bahsettiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Ben de buraya gelirken hem Liderimiz için hem de taraftarlarımız için geldim. Taraftarlarımız da benim buraya gelmemi istiyordu. Hala yapabileceğimiz bir şeyler var. Bizim için hiçbir amaç bitmiş değil. Ben maksadımızı gerçekleştirmek için hala çalışmalarımı sürdürüyorum. Ligin bitmesine iki ay kaldı. Altı puan gerideyiz, aslında maç fazlasına bakarsak dokuz puan şu anda. Lakin hem kupada yarı finaldeyiz hem de ligde hiçbir şey bitmiş değil. Münasebetiyle belirtmiş olduğunuz düşüceye sahip olmak için rastgele bir sebep görmüyorum.

Şu anda hiçbir şey kaybetmedik. Buraya geldiğimizde aslında iki maksadımız vardı. Biri lig, biri kupa. Amaçlarımız devam ediyor. Yarı finale çıktık, ligde de savaşımız devam ediyor. Münasebetiyle bunun için bir sebep görmüyorum. Değerli olan Fenerbahçe ve bizim birlik olmamız. Zira ben aslında bunun için buraya geldim.”

“ÜÇ GÜNDE BİR OYNADIĞIMIZDA DAHA ÇOK ROTASYON YAPIYORUM”

Kadro kullanımı ve rotasyonla ilgili soruyu da yanıtlayan Portekizli teknik adam, haftada bir maç yaptıkları vakitten itibaren daha az rotasyon yapmaya başladıklarını ve Dünya Kupası ortasından sonra çok fazla maç olduğunu belirterek, “Çok fazla oyuncu değiştiriyorduk lakin haftada bir maç oynamaya başladığımız vakit artık oyuncularımızın iki maç ortasında toparlanacak kâfi mühleti olmaya başladı. Ancak son periyotta tekrardan üç günde bir maç yapmaya ve rotasyon yapmaya başladık. Bugün de Alioski, İsmail, Emre Mor, Zajc üzere oyuncular oynadı. Her vakit olduğu üzere üç günde bir maç yaptığımız vakit rotasyonu daha çok yapıyorum, birinci 11’den 3-4-5 oyuncu değiştiriyorum. Bugün bunu yaptım, pazartesi günü yeniden tıpkı şeyi yapacağım.” diye konuştu.

“KEŞKE KIRMIZI KART GÖRMESEYDİM ANCAK BEN BİR ŞEY YAPMADIM”

Bir gazetecinin, “Beşiktaş maçında saha kenarında olsaydınız sonuç farklı olur muydu ve aldığınız kırmızı kartları nelere bağlıyorsunuz?” biçimindeki sorusunu yanıtlayan Jesus, şunları kaydetti:

“Joao de Deus ile ilgili haksızlık yapmak istemem. Zira o kulübede olduğu vakit benim neler istediğimi çok âlâ bir biçimde biliyor. Fakat şunu da inkar edemem, ki futbolda vakit zaman oyuncular saha kenarında bir numaralı önderleri olmayınca, tahminen oyun manasında, tahminen saha içerisinde birtakım şeyleri kaybedebiliyorlar. Tahminen de ikinci yarıda birinci yarıdaki kadar uygun olmamamızın sebebi bu olabilir. Lakin artık geçti gitti.

Önemli olan bugün, bugünkü maç. Bugünkü maçta da uygun bir performans sergiledi kadrom. Yeterli bir kadroya karşı oynadık, kalitemizi tekrardan ortaya koyduk. Skora nazaran maç kolay geçmiş üzere gözüküyor fakat maçı kolaylaştıran oyuncularımın performansıydı.

Gördüğüm kırmızı kartlar şu biçimde; birincisinde maç sonunda alana girmiştim. Maçın son dakikasında Lima’nın bir konumu ile ilgili kendisine bir soru yönelttim, asla saygısız bir şey söylemedim, büsbütün terbiyeli, hürmet çerçevesi içinde kendisine durumu sordum. Evet tahminen sesim biraz yükselmiş olabilir ancak futbolda bu türlü şeyler olabiliyor.

İkinci kırmızı kartımda da Alanya’nın Portekizli oyuncusuna Portekizce bir şeyler söylemiştim. ‘Ferdi’yi bırak’ demiştim. Candeias, evvelden benimle çalışmış biri. O an fark etmeden bir adım sahanın içine girmişim. Hakem de kırmızı kart gösterdi. Bununla ilgili ne yapabilirim? Keşke yaşanmasaydı fakat ben yaşanması için bir şey yapmadım.”

ALİ KOÇ İLE TARTIŞTIĞINA YÖNELİK İDDİALAR

Jorge Jesus, soru üzerine, Beşiktaş maçından sonra Lider Ali Koç ile soyunma odasında tartıştığı savlarına yönelik de bir açıklama yaptı.

Kendi özellikleri, kendi fikirleri, sistemleri olan bir teknik yönetici olduğunu vurgulayan Jesus, şu kelamları kullandı:

“Türkiye’ye gelirken Liderimiz beni ikna etti. O bana taraftarımızın ne kadar büyük olduğunu, teknik yöneticilere ve futbolculara ne kadar sevgi gösterdiklerini söyledi. Liderimiz ile çok çok âlâ bir arkadaşlığımız var. Çok yakınız kendisiyle. Beşiktaş maçı bittiğinde hepimiz çok acı çekiyorduk, üzgündük. Hepimiz üzülüyorduk ve ben de soyunma odasına çabucak gidemedim, cezalıydım, aşikâr bir mühlet geçmesi gerekiyordu. Maçlar bittiğinde, kazanamadığınızda, soyunma odasında her vakit gerginlikler olabilir. Lakin ben Liderimizi çok seviyorum, onun da beni çok sevdiğini düşünüyorum. Hoş bir arkadaşlığımız var.”

ARAO’DAN “ÖZÜR” PAYLAŞIMI

Öte yandan, Brezilya basınına yaptığı bir açıklama nedeniyle maçta taraftar tarafından protesto edilen Willian Arao, maçın akabinde toplumsal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Arao, Türkçe ve İngilizce paylaşımında, “Şunu açıklığa kavuşturmak isterim ki Brezilya’da bir kanala verdiğim bir röportajda yalnızca bana sorulan soruya yanıt verdim, benim isteğim hocamızın yıllarca bizimle kalması, bu sene ve önünüzdeki yıllarda bütün amaçlarımıza daima birlikte ulaşmamız. Yanlış anlaşıldığım için özür dilerim, Fenerbahçe’ye yardım etmek için çalışmaya devam edeceğim.” tabirlerini kullandı.