Kapadokya’da sakura çiçekleri lezzete dönüşüyor

tarafından
33
Kapadokya’da sakura çiçekleri lezzete dönüşüyor

Japonya’nın ünlü sakura çiçekleri, Kapadokya’da yiyecek olarak sunuluyor. Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde 90 dönümde butik otel konseptinde hizmet sunan otelin yerleşkesine iki yıl evvel 156 sakura (kiraz çiçeği) ağacı dikildi. Sakura ağaçlarının baharın heyecanını yansıtan pembe çiçekleri, bölgede hem turistlerin seyahat yollarını renklendiriyor hem de personeller tarafından toplanıp kazanlarda kaynatılarak reçel yapılıyor ve otelin mutfağında farklı eserlere dönüştürülüyor.

“ESMER ŞEKER VE LİMONLA REÇEL YAPIYORUZ”

Otelin restoranlarından sorumlu müdürü Hüseyin Bölük, “Muhteviyatında E vitamini olduğu için şerbet, çay, hengel ve reçeller yapıyoruz. Çiçeğinden elde ettiğimiz suyla hamuru renklendirerek erişte yapıyoruz. Hasat devri köylülerle çalışıyoruz. Bir takım topluyor, diğer bir takım pişirme işlerini yapıyor ve servis ediyoruz. Sakura çiçeğinden yaptığımız reçel, gül reçeline benziyor. Esmer şeker ve limonla ovalayıp bir gece bekletip reçel yapıyoruz” dedi.

ESKİ PATATES TARLASI SAKURA ÇİÇEKLERİYLE RENKLENDİ

Nevşehir Turist Rehberleri Odası (NERO) Lideri Özay Onur da doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile bilinen Kapadokya’da turizmin çeşitlendirilmesi hedefiyle yapılan farklı çalışmalar olduğunu, sakura ağaçlarının bu kapsamda bölge tabiatına farklı bir hoşluk kattığını tabir etti.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki bölgede turizmin, tabiatın bahşettiklerinin yanı sıra atılan yenilikçi adımlarla güçlendiğini vurgulayan Onur, “Geçmişte patates tarlası olarak kullanılan bu alanda sakura yaşatılıyor. Bilindiği üzere Japonya’ya has bir bitki. Bu türlü bir çiçeği Kapadokya’da görmeleri konuklara memnunluk katıyor. Ağaçların altında gezinti yapabiliyorlar, yapılmış eserleri tadabiliyorlar” diye konuştu.